Suroviny
Porce: asi 40 kulicek (velikost asi jako golfovy micek)
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 221 kJ / 1 726 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 38,34 g |
Tuky | 117,17 g |
Vláknina | 96,60 g |
Cholesterol | 824 mg |
Sodík | 1,08 g |
Sůl | 2,95 g |
Sacharidy | 83,56 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve si nakrájíme celý bochník na malé kostky, dáme do velké mísy, osolíme a opepříme a dobře promícháme. Oloupeme si brambory, rozpůlíme a dáme je vařit. Až budou měkké, zcedíme vodu a rozmačkáme.
Krok 2: Nakrájíme cibule a celerové stonky na drobno. Na pánvi rozehřejeme 2 polévkové lžíce másla, přidáme cibuli a celer a zpěníme několik minut. Do menší misky si přidáme 125 ml mléka, 2 vejce, 115 g rozpuštěného másla a vše dobře prošleháme.
Krok 3: Zpěněnou cibuli s celerem, rozšlehané vejce s mlékem a máslem rozmačkané brambory (2 hrnečky) přidáme do připraveného, nakrájeného chleba a vše dobře promícháme.
Krok 4: Potom již jen tvoříme kuličky a to ručně nebo pomocí naběračky na zmrzlinu a poklademe do vymaštěné nádoby, která je vhodná na pečení v troubě. Přikryjeme alobalem.
Krok 5: Troubu vyhřejeme na 190°C a pečeme přikryté 30 minut. Před koncem pečení odkryjeme na několik minut.
Zveřejněno 13. 10. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nadivka ke krutimu masu pecena ve forme kulicek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YN00
Moje poznámka
Nadivka ke krutimu masu pecena ve forme kulicek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YN00
Nejnovější recepty
Brokolicové nočky
Přidáno před 4 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a vejci
Přidáno před 14 hodinami
Moje zelňačka s uzeným masem a pikantní klobásou
Přidáno před 15 hodinami
Sladký chlebík z mrkve a jablka
Přidáno před 16 hodinami
Polévka z červené čočky s krupicovými noky
Přidáno před 16 hodinami
Těstoviny se žampiony
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Luxusní a rychlý makovník: Na vláčný a kyprý moučník je potřeba kvalitní mák, jemnost dodá smetana a bohatší chuť máslo
Pět nejoblíbenějších pomazánek na každý den: Připravte si k rychlé svačině či večeři tuňákovou, avokádovou nebo česnekovou
Švábské kobližky Fasnetsküchle: Tradiční masopustní pečivo musí být dozlatova osmažené a voní skořicí
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koprová omáčka
Neregistrovaný před 36 sekundami
"Vylepšené" bramborové knedlíky
Neregistrovaný před 1 minutou
Šípková omáčka gratte cul II
Neregistrovaný před 16 minutami
Šípková omáčka
Neregistrovaný před 18 minutami
Jednoduchá buchta z dýně
BoruvkaS před 20 minutami
Domácí pomerančový džus
Neregistrovaný před 24 minutami
Ořechová náplň (nejlepší, co znám)
Neregistrovaný před 26 minutami
Dýňovo- kuřecí kari
Neregistrovaný před 27 minutami
Lahůdkové čevapčiči
Neregistrovaný před 33 minutami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
AnetaK před 35 minutami
Tématické fráze:
recept nádivka,
nádivka recept,
příloha k krůtímu masu,
příloha ke krůtímu pečenému masu,
omáčka ke krůtimu masu recept,
příloha ke krutímu masu
Suroviny:
chléb toustový,
cibule,
celer řapíkatý,
máslo,
máslo,
mléko,
vejce,
brambory,
sůl,
pepř
Komentáře (1)