Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Proteinový cheesecake s brusinkami

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Evadeva

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 70 min

70 min (70 min příprava)

Suroviny pro 20

20

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 165 kJ /
4 342 kcal
Bílkoviny358,39 g
Tuky189,77 g
Vláknina45,60 g
Cholesterol 1,38 g
Sodík 7,14 g
Sůl15,56 g
Sacharidy277,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brusinky rozmixujeme s kešu ořechy nahrubo. Smícháme s jogurtem a ovesnými vločkami do hustější hmoty, kterou rozprostřeme na dno kulaté pečící formy vyložené pečícím papírem (26 cm). Krok 2: V mixéru našleháme 4 celá vejce do husté pěny spolu se stevií, jedlou sodou, vanilkovým cukrem a kardamonem. Po lžících do směsi zašleháme krémový sýr a nakonec zlehka vmícháme na jemno nastrouhaný Šmakoun Brusinka&Goji. Krok 3: Směs nalijeme na připravený korpus, zakryjeme alobalem a dáme péct do rozehřáté trouby na 165°C asi na 40-50 minut. V závěru můžeme alobal sundat. Krok 4: Kysanou smetanu smícháme s tenké nudličky nastrouhaným Šmakoun Brusinka&Goji. Rozprostřeme na již upečený dort a dáme zapéct na dalších asi 15 minut. Krok 5: Pak už jen necháme dobře vychladit a rozkrájíme na 20 kousků. Podáváme ozdobené lístkem máty a datlovým sirupem.

Zveřejněno 17. 10. 2015

Poznámka autorky Evadeva

Tato verze cheesecaku je dle tradičního receptu ze dvou vrstev krému, ale je obohacená o bílkoviny a zároveň má nízký obsah tuků (z toho navíc zdravé tuky z ořechů) a obsahuje minium jednoduchých cukrů.

V 1 porci je 10 g bílkovin, 15 g sacharidů, 7,3 g tuku a celkem 168 kcal.

https://www.facebook.com/alchemyofcookingTipy:

* Korpus může být i bez ořechů anebo naopak do něj můžete také přidat koření jako je kardanom, badyán nebo skořice.

* Náplň může být i z tvarohu, případně lze přidat i trochu jogurtu nebo zakysané smetany.

* Šmakoun můžete nastrouhat dle libosti na jemno či nahrubo, podle libosti. Je možné jej také rozmixovat a vytvořit tak zcela hladkou hmotu.

* Osladit je možné jakkoliv jste zvyklí, ale je dobré vědět, že se to úplně krásně upeče i bez cukru.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Proteinový cheesecake s brusinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xw9J

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Proteinový cheesecake s brusinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xw9J

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Ms.Master: ano, tam jsem to také vkládala :-)

Ms.Master 3. 11. 2015 13:36
Okopírováno ze severu proženy.cz :-S

Hezký zákusek :-)

Tématické fráze:
proteinový zakusek, kardanom, makový cheesecake proženy, proteinový koláč korpus, proteinovy korpus, cheesecake s vlockami, proteinove zakusky recept, proteinovy krem recept, šmakoun cheesecake, cheesecake recept proženy, proteinové zakusek, cheesecake tvarohu a s brusinkami, smakoun fitnes koláč cheesecake, proteinové zákusky, proteinovy korpus recept, šmakoun rozmixovat, šmakoun brusinka s goji recept, proteinový zákusky, cheesecake alobal, proteinový koláč s jogurtem

Suroviny:
vločky ovesné jemné, brusinky sušené, oříšky kešu, jogurt bílý, sýr měkký tavený, šmakoun brusinka, vejce, cukr vanilkový, stevie, kardamom, smetana kysaná, šmakoun brusinka

Přidat fotografie receptu