Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Velikonoční perníčky

Přinášíme vám recept na perníčky, které budete mít ihned po upečení měkké. To se bude určitě hodit. Můžete je nabídnout k odpolední kávě nebo dozdobit cukrovou polevou a využít jako velikonoční nebo vánoční dekoraci.

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jikotka Jikotka

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 089 kJ /
3 128 kcal
Bílkoviny68,71 g
Tuky81,40 g
Vláknina12,10 g
Cholesterol 648 mg
Sodík 3,67 g
Sůl0,80 g
Sacharidy524,19 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ze všech surovin a koření vypracujeme tužší těsto. Krok 2: Necháme ho v lednici odležet do druhého dne. Pak z těsta vyválíme placku asi půl cm vysokou a vykrajujeme tvary. Krok 3: Dáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 170 °C asi 8-10 minut.

TIP: Jak ozdobit velikonoční perníčky

Zveřejněno 10. 4. 2009

Poznámka autorky Jikotka

Kdo umí zdobit zdobí, já to neumím, ale zato vím, že perníčky můžete jíst hned, tak jsou měkké.Zdroj je z Přidej recept

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Velikonoční perníčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j2nP

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Velikonoční perníčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j2nP

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

S tím zdobením já už nic nenadělám,neumím to a doma už není žádné dítko,kluci jsou dospělí:-(:-(, ale včera u nás byla návštěva a perníčky mizely jedna radost :-D:-D Hello tvoje jsou krásné a vnučka je šikula :yes::yes::-D:-D

Jinak s tím zdobením, já myslím, že se toho spíš lidí bojí. Dala jsem své 10-ti leté vnučce do ruky pytlíček s polevou a než jsem namíchala další barvy - už byly zbytečné, protože bylo všechno hotové. Klidně takové věci nechte dětem - ty mají fantazii a my už většinou nemáme ani chuť, ani čas, ani náladu. Fotku přikládám. K receptu bych jen dodala, že po upečení je můžete ještě horké potřít žloutkem a budou se krásně lesknout. Pokud je chcete tmavší, přimíchejte do žloutku trochu potravinářského barviva. Dávám bod.

Pokud se nechcete mořit se zdobením, použijte vykrajovátka a kousíček marcipánu (můžete v cukrárně koupit jednu figurku (nebo více barev), doma jí nastrouhat, znovu užmoulat a vyválet. Fotku přikládám.

Ani já ne, nejraději je taky pocákám bílou a hnědou čokoládou a je to:-8:-8

Já to s tím nadáním taky nemám nic moc, ale tyhle jsou moc hezké!:yes::yes:

Perníčky jsem ještě nedělala, ale podobné dělala dcera na Vánoce,i zdobení měla podobné a musím říct, že zmizely velmi rychle, hlavně v mém žaludku. Bodík!

Chválím snahu - asi tak nějak jsem měla nazdobené vánoční perníčky:-8 - také nejsem výtvarně nandaná:-D:yes: Hlavní je chuť:-) Bodík

Tématické fráze:
velikonoční perníčky, velikonoční perníčky recept, velikonoční perníky, recept na velikonoční perníčky, pernicky velikonocni, perníčky na velikonoce recept, vykrajovatka na marcipan, recept na perníčky velikonoční, velikonocni pernicky fotky, jak nazdobit velikonoční perníčky, vykrajovátka na perníčky, velikonocni medove pernicky, recept velikonoční perníčky, velikonoční vykrajovátka, zdobení velikonočních perníčků, recepty na velikonoční perníčky, perníky velikonoční, velikonoční perníčky měkké, velikonoční perníčky recepty, velikonoční perníčky

Suroviny:
mouka hladká, tuk hera, vejce, cukr moučkový, med, soda jedlá, koření do perníku

Přidat fotografie receptu