Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dijonské pečené brambůrky

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Madla Novak Madla Novak

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 60 min

70 min (10 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 590 kJ /
380 kcal
Bílkoviny4,84 g
Tuky23,50 g
Vláknina4,88 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 301 mg
Sůl0,72 g
Sacharidy34,86 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rozehřejte troubu na 190°C. Krok 2: Kartáčkem očištěné a omyté brambory nakrájejte na klínky a rozložte na velký plech pokrytý pečícím papírem. Krok 3: Prošlehejte metličkou či vidličkou v mističce dijonskou hořčici (popřípadě mix hrubozrnné a dijonské), olej, jablečný ocet, lžičku soli a čerstvě namletý pepř. Krok 4: Touto směsí pak polijte brambory a hezky promíchejte třeba rukama, aby se brambůrky pěkně obalily. Krok 5: Pečte zhruba 1 hodinu (závislé na velikosti pokrájených klínků a výkonu trouby) za občasného promíchávání a otáčení, aby se dijonské brambůrky nelepily k sobě. Krok 6: Po vytažení z trouby je ochutnejte a případně ještě dosolte, případně posypte pár lístečky čerstvého rozmarýnu.

Zveřejněno 18. 10. 2015

Poznámka autorky Madla Novak

více insiprací, fotek a receptů mrkněte na web: www.korenizivota.com

http://www.korenizivota.com/dijonske-pecene-brambu...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dijonské pečené brambůrky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EmGN

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dijonské pečené brambůrky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EmGN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (28)

nádherné fotky <3

Jana Remkova: Jani děkuji a doufám, že budou chutnat :-D

:-p:yes::yes::yes:

Petra: přesně tak :-D máme rozbitou myčku a tak šetřím, co to dá s nádobím :yes::-))

klukodvody: V receptu ale je napsáno: hezky promíchejte rukama :-D Jinak také je nejdřív dávám do mísy ale ono to vyjde skoro nastejno + je o jeden kousek nádobí méně :)

Anna Kocikova: určitě vyzkoušejte a třeba zakombinujte nějakou jinou svou oblíbenou hořčici a dejte vědět...:yes:

klukodvody: každému vyhovuje jiný postup:yes: děkuji za shlédnutí i ohodnocení stránek, snažím se a je to spíš o volném času i nápadech. :-8

MajaV::-K

Recept se mi moc líbí:-p:-K:yes:Brambory mám ráda a s hořčicí jsem je ještě nikdy nezkoušela:-)

Moc pěkné ,přikláním se k tomu co píše casino ,hezky promíchat rukama .Prohlížel jsem i Tvé webovky a koukám ,že i vegetariánská jídla se dají .Pěkné .:-K:-K:-K:-K

Vypadají dobře:yes::-)

Petra:tak a teď Ti závidím....:-8

No, já bych to napřed hezky promíchal třeba rukama, aby se brambůrky pěkně obalily, v MÍSE a teprve pak dal na papírový plech...;-)

hosta: navrhuji to jako NEDIETA:-D lépe se s tím žije;-)

tak tohle určitě zkusím, dieta-nedieta:yes:

Tématické fráze:
dijonske brambory, hořčicové brambůrky recept, brambory s dijonskou hořčicí, recept na hořčicové brambůrky, pečené bramburky, dyjonske brambory, koření života.com, brambory v dijonske horcici, brambůrky recept, pecene brambory na s dijonskou hořčicí, brambůrky horcice, dijonské brambory, dižonské brambory, brambory s dijonskou s hořčicí, brambory s dijonskou hořčice, pecene zámecké bramburky, pečené bramborove klinky, pečené brambory s dionskou hořčicí, bramburky s hořčicí, bramburky s hortici

Suroviny:
brambory, hořčice dijonská, olej olivový, ocet jablečný, rozmarýn, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu