Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ľubochňanský řízek

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Alfred Jansky

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Roštěnku nakrájíme na plátky tak 5 mm vysoké a mírně naklepeme. Osolíme, opepříme a obalíme v trojobalu, ovšem obráceně. Krok 2: Na pánvi rozehřejeme slušné množství stoprocentního vepřového sádla tak, aby řízky pěkně plavaly. Řízky pečeme poměrně prudce, tak asi 3-4 minuty z obou stran no prostě až budou pěkně do zlatova, tak jsou akorát. Krok 3: Servírujeme posypané strouhaným sýrem a vařeným bramborem, nebo hranolky.

Zveřejněno 19. 10. 2015

Poznámka autora Alfred Jansky

Recept jsem napsal, páč jsem tady študoval právě řízky a musel jsem si dojít do lednice pro něco, abych přestal slintat jak bernardýn. Jen jedno: cituji co jsem se tady dočetl:"I když peču řízky pomalu jsou suché". Právě naopak opékat rychle a prudčeji, aby zůstaly uvnitř ještě mírně narůžovělé. PS: foto bohužel nemám.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ľubochňanský řízek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZNvv

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ľubochňanský řízek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZNvv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Jansky Alfred: Ale, ale - tak koukám, že váš slovník a váš recept mají stejnou úroveň;-)

Jansky Alfred 21. 10. 2015 21:20
Tak dejte deset to snad dáte ne? Cukrářko a opejkači párků. Já myslel, že jde tady o jídlo a né o milimetry.:-p

hosta:
No, těch 5mm jsem nechtěl komentovat, já su kopyto a mám problém is plátky 1cm :-8 ale Alfred Jansky: je asi šikula;-)
...ááá nééébo těch 5mm je až po naklepání:-)
Ale stejně si nedokážu představit maso 5mm silné že je vo vnútri růžové, jak stojí psáno v poznámce. No, představit si to i dokážu, ale jak to dokázat v reálu, tak to si představit nedokážu:-*:-*:-*

casino: taky nevidím důvod proč roštěnou nenaklepávat - ale při výšce 5 mm? To asi snad bude chyba, ne? Já tedy pětimilimetrové plátky z masa ukrojit neumím;-) - možná ze zmrzlého na nářezáku?

Petra:
No, já taky klepu krávu po chrbátu:-D ale rád se nechám poučit, proč si myslíte to co píšete:-)

Alfred Jansky: Ak je to podľa Ľubochne, tak aj Ľ. ;-)

Jéé sorry fakt mi tam chybí to n :-(

Recept asi nejde vygůůlit, je od profi kuchařky původem z Maďarska. U nás k dostání po hospodách, ale z vepřového (cena). Petra: myslet je prd vědět :-). Sorry, že neumím to l s tím cosi a že jsem se nezeptal odkud ten název. :-) Doporučuji vyzkoušet.

Martin: Zaujíma ma to preto, lebo ak by to náhodou bolo podľa slovenského mesta Ľubochňa, tak by to mal byť Ľubochňanský řízek.;-)

tejaja: To bude asi nějaký výmysl, googlil jsem, ale nic nenašel :-D

Môžem sa opýtať, podľa čoho je názov ?;-)

Tak já si myslím, že roštěnec by se neměl naklepávat ;-(

Tématické fráze:
řízek lubochaň recepty, lobochnansky rizek, recept lobochnansky řízek, lobochnansky řízek se sýrem, lubochnˇanský řízek, obrácené maslove rizky, rizky naopak, lubochňanský řízek se sýrem, lubochňanaký řízek recept, obrácený rostenec, lubochnanský vepřový řízek, lubochňansky vepřový řízek recept, obrácené vepřové řízky, židovský řízek, obrácené hovězí řízky, obalene zmrzle rizky, lubochňanský kuřecí řízek, lubochnanky řízek recept, lubochňanský řízky, rizek naopak

Suroviny:
roštěnec nízký, pepř, sůl, mouka, vejce, strouhanka, sádlo, sýr strouhaný

Přidat fotografie receptu