Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tetina naditá krkovice

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Středně náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie574 kJ /
137 kcal
Bílkoviny3,92 g
Tuky0,67 g
Vláknina16,80 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 22 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy25,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pekáček vymažeme sádlem a na dno rozdrobíme sušené houby (může být i bez nich). Cibuli nakrájíme na půlměsíčky, rozprostřeme do pekáčku a lehce osolíme. Krok 2: Plátky masa naklepeme, lehce mázneme hořčicí, osolíme a opepříme a zavineme do nich hranolek celeru a podélně rozkrojenou čtvrtku kratší klobásy. Krok 3: Závitky můžeme sepnout jehlou nebo párátkem, uložíme je do pekáčku na cibuli, opepříme, lehce podlijeme vodou, zakryjeme alobalem a dáme péct na 180°C. Před koncem alobal sundáme a dopečeme doměkka a dočervena.

Zveřejněno 20. 10. 2015

Poznámka autorky cathleen

Byli jsme pozváni na oběd ke kamarádce :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tetina naditá krkovice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3PEr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tetina naditá krkovice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3PEr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Jiří Žilavý 21. 10. 2015 21:59
Vypadá to zajímavě. Dobrý nápad,zítra oběd.

:-p+:yes: pěkný, dobrý recept.

cathleen:
Takže "rolky";-)

Drobek:
Technická:
No, v rcp bývává psáno: pečeme přikryté (odkryté) a každý už se nějak zařídí podle svých možností...;-)

Drobek: víš, on asi nemá nic jiného, čím by se zviditelnil...
Rolky se pekly ve velkém pekáči, který poklici nemá:-)

casino: Ach jo, tak ty budeš prudit i tady, Labužník ti nestačí?

A technická: Asi nemá, já taky ne.

"Tetina naditá krkovice"
Byl jsem zvědav, jak se asi nadívá krkovice...:-O (doposud jsem to nedělal)
Kliknu a vidím "4 plátky krkovice" a spadla mi čelist;-)
Čtu postup a konečně mi to doplo:-8:-*

cathleen:
Technická:
Kámoška asi nemá pekáček s poklicí? nebo to zadeklování alobalem má i nějaký specifický význam?

Krásný sezonní recept - houby, celer :-p:-p

Tématické fráze:
krkovice pekáček, oběd z krkovice, co zítra k obědu z krkovice, obědy na zítra, krkovice k obědu, dobry obed z krkovice, dobrý oběd z krkovice, pekáček s poklicí, levné dobroty z krkovice

Suroviny:
krkovice vepřová, celer, klobása, hořčice, sůl, pepř mletý, sádlo, cibule, houby sušené

Přidat fotografie receptu