Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená kachna plněná červeným zelím

Pokud si chcete práci na svatomartinském menu trochu usnadnit, máme pro vás skvělý recept. Příprava je velmi snadná, zelí se naplní přímo do útrob kachny a peče se zároveň s ní. Výsledkem je lahodný pokrm, kterému nelze odolat.

Hodnocení receptu je 4,8 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 240 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 230 min

240 min (10 min příprava + 230 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie492 kJ /
118 kcal
Bílkoviny6,40 g
Tuky0,80 g
Vláknina10,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 64 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy16,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omytou a osušenou kachnu důkladně posypeme solí a kmínem a to i zevnitř. Krok 2: Kachnu položíme do pekáče, nepodléváme a přikrytou pečeme na 120 °C asi 2 hodiny. Krok 3: Poté vytáhneme a většinu vypečeného sádla slijeme. Krok 4: Ze zelí slijeme vodu a naplníme jím kachnu co se do ní vleze. Zbytek rozdělíme kolem kachny. Krok 5: Přikryjeme pekáč, troubu zesílíme na 180 °C a pečeme další asi 1,5-2 hodiny. Kachnu občas polijeme slitým sádlem. Krok 6: 15 minut před koncem pečení kachnu odkryjeme a dopečeme do krásné zlaté barvy. Krok 7: Zelí má výbornou chuť a vůbec nevadí, že není zahuštěné. Podáváme s knedlíkem.

TIP: Jak udělat domácí kynutý knedlík

Zveřejněno 21. 10. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená kachna plněná červeným zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gN8l

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená kachna plněná červeným zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gN8l

Marie

Komentáře (15)

:-)<3<3<3<3<3:-K

tejaja:neboj sa, spagetka + ja si dame masko :-p:-D, tebe ostane kapusta:-//:-D:-D:-D:-D
A propos, este mi nikdy nenapadlo plnit kacicu cervenou kapustou, vzdy som do nej davala bud jablko alebo pomaranc. Toto je skvely napad , ako si ulahcit robotu, netreba kapustu dusit zvlast.:yes::yes::-p

mika59: Ano, máš pravdu !

Zobrazit 2 starší odpovědi

krasny,to musi byt dobrotaa:-*

spagetka: To by šlo alebo žeby sme sa nechali pozvať? :-D:-D;-)

tejaja: rozdělíme se ;-):-D
Vypadá to moc dobře :-p:yes:

:yes:

:-K

Colombo65: Děkuji ti ;-) a samozřejmě všem taky :-K:-K

Mistrovské dílo - mistrovsky upečeno :-O:yes:

Kačička pekná, dobrá...len kto by ju so mnou jedol. :-D;-):yes:

mňam, dvě mouchy jednou ranou, to se mi líbí:-p:yes::-p

:-p:-p

Tématické fráze:
pecena kachna s cervenym zelim, pečená kachna se zelím, pecena kachna, kachna plněná zelím, kachna s červeným zelím, plněná kachna, pečená kachna zelí, kachna se zelím, výborná pečená kachna se zelím s červeným zelím, pečená kachna recepty, kachna pecena na zeli, pečení kachny, pečená kachna na zelí, kachna pečena plněna kysaným zelím, pečená kachna recept, pečená kachna se zelím recept, recepty s cervenym zelim, kačena s červeným zelím, výborná pečená kachna, kachna plněná kysaným zelím

Suroviny:
kachna, zelí, kmín celý, sůl

Přidat fotografie receptu