Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křimický řízek

Řízky se dají připravit na spoustu způsobů. Restované plátky vepřové pečeně obalíme v těstíčku ze zelí, vajec a mouky, které pořádně ochutíme česnekem. Pak už jen stačí je osmažit dozlatova a šťavnaté řízky v křupavém obalu jsou hotové.

Hodnocení receptu je 4,7 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

terezicka1 terezicka1

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 652 kJ /
634 kcal
Bílkoviny45,24 g
Tuky31,41 g
Vláknina18,88 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 4,41 g
Sůl10,84 g
Sacharidy35,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso osolíme a opepříme. Orestujeme krátce na pánvi. Odložíme stranou a připravíme těsto. Krok 2: Zelí vyjmeme ze sklenice a vymačkáme z něj šťávu. Dáme ho do mísy, osolíme, opepříme a přidáme prolisovaný česnek. Promícháme a zalijeme rozkvedlanými vejci. Vymícháme a zahustíme moukou dle potřeby. Těsto by mělo být hustější, asi jako na bramborákové těsto. Krok 3: Rozpálíme olej na pánvi, plátek masa si položíme na ruku, potřeme ho zelnou směsí, potřenou stranou dolů ho překlopíme na pánev. Směs poté naneseme i na vrchní stranu pomocí lžíce tak, aby se směs na obou stranách spojila. Řízek osmažíme. Krok 4: Podáváme s bramborem a zeleninou. Je vhodná i tatarka.

TIP: Další recepty na řízky v těstíčku

Zveřejněno 22. 10. 2015

Poznámka autorky terezicka1

Další mé recepty najdete zde: http://www.vareniapeceni.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křimický řízek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yx2w

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křimický řízek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yx2w

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (25)

Křimický řízek nemá chybu, super a dík za recept

Děkuji za recept. Vyzkoušel, usmažil, "sežral", pochutnal... Další komentář netřeba... :yes::yes::yes:

Na Křimický řízek jsem chodil v Plzni do "Řemeslnické besedy". Tam jsem se seznámil s šéfkuchařem a ten mi prozradil, že do těstíčka přidává asi deci a půl (na 4 porce) plzeňského Prazdroje, který jemně vmíchá do těstíčka. Je potom více "nadýchané"... :yes:

Omlouvam se, dopsala jsem, ze maso přijde mezi těsto na pánvi. Je to na způsob ondráše.

ivana:je to odfláknuté:-p

několikrát jsem recept přečetla,ale pořád nechápu,kam se dá to odložené maso.hodně podivný recept:-D

terezicka1:každý má jinou chut a názor.když mě to nechutná tak to nedělám.krytyzovat je lehké.:yes:

V pohodě, radsi pro klid jsem se zeptala. Vidam tu rajskou a nebo veprove na paprice na milion způsobů..hezky vecer.

spagetka: "Adminům nevadí podobné recepty..."
No, maminka a administrátor má vždy pravdu;-)
Od administrátorů je to výborný komerční počin:yes: od uživatelů "zločin" :no::-*:-D:-))
Jsem žádostiv těch zase "nových" receptů, až zase bude probíhat nějaká soutěž zase o něco:-O

spagetka:omlouvám se,asi jsem to napsala nesrozumitelně...
Mě nevadí tento recept,ani to,když někdo přidá podobné recepty;-)Jen jsem navázala na komentář od jarda Kadic::-)Jednou větou-když někdo nemá například sladkou papriku,nahradí ji pálivou a jídlo přidá jako nový recept.
Takže u Terezčiného receptu tak jako Jarda v žádném případě nevidím důvod,aby ho nechala smazat:-)

Anna Kocikova: a proč by to mělo vadit? Adminům nevadí podobné recepty a každý z nás si za tím svým, když je podobný (ne totožný) stojí, ty sama máš také podobné a výborné !!!!!!! recepty, a nejen ty, každý má nějak uzpůsobené své vaření, ale na tom přece nic není.
Navíc osobně podobné recepty vítám:yes::yes:, protože si můžu vybrat, nemám špenát, můžu dát mangold? Ejhle, můžu, tak proč ne ;-);-);-);-)
Prostě admini nastolili míru tolerance a možnost výběru.
P.S. - s tím kořením s tebou souhlasím, protože, okořenit si to můžeme dle sebe a není to hned nový recept, pokud zvolím ale stejné suroviny a stejný postup. Pokud ale vařím jinak, dám jiné, i když podobné suroviny hlavní, už je to podobný recept.

Terezka, v žiadnom prípade nič nemaž. ;-);-) Recept je pekný, nenechaj sa odradiť. Povznes sa nad niektoré komentáre a ideš ďalej. ;-)

terezicka1: Nenech se odradit, recept je moc hezký a to, že Paprika připomněla svůj podobný, nebylo jistě myšleno zle. :yes:

Dekuji za podporu, uz jsem občas schytala nehezke komentáře. Co se da delat, kazdemu se nezavdecim :-S

Terezko,takové jídlo jsem ještě nikdy nezkoušela:-8Recept se mi líbí,díky za něj:-K:-p:yes:

Teda Vážení,co se tady v poslední době děje,tak to je vážně smutné;-(
Kdejaký jiný recept s přidáním drceného kmínu,místo celého,sladké papriky,místo pálivé,mangoldu,místo špenátu a dalších jiných podobných surovin...že to nikomu nevadí:-S

terezicka1:Podle mně nic nemazat, například dýňových polévek je tady 50, a nikdo nic nemaže.;-)

Aha, děkuji za za komentáře. Takže jak to tady chodí? Když je podobný recept, má se smazat? Tento recept znám jako křimický řízek, pod tímto názvem zde žádný recept nebyl. Pokud tu je pod jiným názvem, tak tedy smažu. A radu pro začátečníky jsem tedy taky smazala, když je k smíchu.

Paprika:
No, mě u tohoto skorodupláku celého pobavila ta "Malá rada" v postupu;-):-)):-D

Podobný recept jsem vložila před 5 lety
http://www.toprecepty.cz/recept/11922-rizky-v-zeln...

Tak jsem to opravila.

Zajímavý recept, ale trochu divně napsaný :) rozvrdlané vejce, pomocí lžící....:-) a tak... :)

Prima:yes:

Nojo, proc to delat slozite, kdyz to jde jednoduše :-))

:-)) to je vlastně takový zelný ondráš :-p Výborný nápad , určitě vyzkouším :yes:

Také jde dát si těsto na pánev, rozprostřít,na to položit maso a na něj dát vrstvu těsta;-)

Tématické fráze:
řízek, křimický vepřový řízek, kremicky rizek, křimický kuřecí řízek, plzensky řízek recept, plzeňský rizek, jednoduchý recept na bramborový salát, křemický řízek recept, řízek recepty, krimickyrizek, krimicky plátek, řízek z krůtího masa, křimícký vepřový řizel, křimický řízek-v těstíčku ze zelí, jak na řízek, rizek recepty, recepty na řízek, recept na řízek, rizky recept, řízek recept

Suroviny:
pečeně vepřová, zelí bílé kysané, sůl, pepř mletý, vejce, česnek, mouka hladká

Přidat fotografie receptu