Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krůtí stehno s Velikonoční nádivkou

Pečené krůtí stehno s provensálskými bylinkami je krásně šťavnaté, v troubě se peče prakticky samo. Z jednoho stehna nakrmíte skoro celou rodinu. Jako přílohu můžete na Velikonoce podávat s nádivkou pečenou v pekáči zvlášť.

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 120 min

150 min (30 min příprava + 120 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 907 kJ /
1 412 kcal
Bílkoviny36,02 g
Tuky85,40 g
Vláknina9,90 g
Cholesterol 722 mg
Sodík 4,90 g
Sůl11,93 g
Sacharidy119,84 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Krůtí stehno osolíme, okořeníme provensálskými bylinkami, vegetou a kořením na kuře. Vložíme do trouby a pečeme asi 2 hodiny do změknutí. Krok 2: Na nádivku rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a necháme trochu nasáknout. Utřeme si žloutky s máslem, osolíme, opepříme, přidáme trochu vegety a do toho přidáme rohlíky, nasekané kopřivy a nakonec tuhý sníh ze dvou bílků. Krok 3: Rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a necháme trochu nasáknout. Krok 4: Mladé kopřivy pokrájíme. Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Krok 5: Žloutky utřeme s máslem. Osolíme, opepříme, přidáme trochu Vegety, rohlíky, nasekané kopřivy a nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků. Krok 6: Pekáček vymažeme tukem. Směs nalijeme do pekáčku, pečeme v předehřáté trouba na 200 °C dozlatova.

TIP: Tipy na dokonalou velikonoční nádivku

Zveřejněno 11. 4. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí stehno s Velikonoční nádivkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pgzp

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí stehno s Velikonoční nádivkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pgzp

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Věrka:jo to máš pravdu:yes:

výborné:yes:

Iljuso, totéž jsem si pomyslela, ještě dřív, než jsem si přečetla tvůj komentář :-D Jani, fak bych ráda věděla, jak to ten Laďa dělá, že je z tvých dobrot tak štíhlý? Já přibírám už jen z koukání na ty dobroty tady :-*:yes::yes:

Tak ten "kruťas" také nevypadá špatně:-p a nádivečka - to bych jedla, kdybych mohla pořád:-D ale to bych brzo byla jako "prase na porážku":-D:-D:yes:

Tématické fráze:
pohlreich krůta, jak vykostit krůtu, pohlreich velikonoční nádivka, velikonoční dobroty, velikonoční nádivka pohlreich, vykoštění krůty, babicovy dobroty velikonoční nádivka, velikonoční nádivka recept, nádivka z rohlíku, uprava kruty, jak připravit krutu, jak připravit krutu, jak upravit krůtu, krůta pohlreich, jak upravovat krůtu, nádivka pohlreich, vykostění krůtího stehna, vykoštění krůtích stehen, pečené kuře s nádivkou pohlreich, jak nalozit krutu

Suroviny:
stehno krůtí, koření provensálské, vegeta, sůl, koření na kuře, máslo, rohlík, vejce, kopřivy, pažitka, máslo, sůl, pepř mletý, vegeta, tuk

Přidat fotografie receptu