Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí podle Jirky

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

HUSTENKA

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min

50 min (50 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 015 kJ /
721 kcal
Bílkoviny139,87 g
Tuky17,00 g
Vláknina0,43 g
Cholesterol 330 mg
Sodík 335 mg
Sůl0,84 g
Sacharidy1,83 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očistit a odblanit maso, nakrájet na nudličky, dát do misky - nejlépe se zavíráním, kvůli marinování. Krok 2: Přidáme 1 lžíci olivového extra panenského oleje, pepř, sůl, citronovou šťávu, muškát. oříšek, bobkové listy, tymián a to celé zalijeme vývarem. Kdo nechce mít moc řídké, tak stačí 125-150 ml, jinak lze zahustit 1-2 lžičkami bramborového škrobu - solamylu. Krok 3: Nechat min. 1 hodinu marinovat v lednici. Krok 4: A nyní pár variant na dodělání: 1. nalít do pekáčku a dát do trouby, ale přikrýt alobalem či víkem od pekáče, aby se nám směs dusila; 2. dáme na pánvičku rozpálenou na sucho; 3. nebo lze v parním hrnci, což je momentálně nejzdravější varianta tohoto pokrmu. Podáváme s rýží, s bramborovou kaší domácí, lze též v parním hrnci vařit.

Zveřejněno 27. 10. 2015

Poznámka autorky HUSTENKA

Tento recept je pro Crohnovu chorobu, po propuštění muže z nemocnice jsme zkoušeli a bylo to jeho první normální jídlo po operaci, je vyzkoušen přímo v parním hrnci, druh přípravy pokrmů samozřejmě záleží na každém. Suroviny jsou kupované kvalitnější, ne Tesco výrobky apod., použitá masa jsou čerstvá, od řezníka, včetně mletého. Tavené sýry, tvarohy, jogurty apod. jsou nízkotučné. Pro zdravého člověka doporučuji polo či plnotučné. Množství odpovídá 3-4 porcím, záleží na velikostech porcí. Ke konci bych ráda ještě přidala sladké, co má muž povolené.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí podle Jirky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/72VG

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí podle Jirky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/72VG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Robila som dnes s deťmi v škole. Zvolili sme variant č.1, teda šup s tým do rúry. Jedlo bolo výborné, podávali sme s ryžou a deťom chutilo. ;-):yes:

tejaja: to jsem rada

Evula:Ten název je již upravený,ale měl svůj důvod:-),byl to upravený recpetík z francouzského vepřového:-)))))))),a předělaný.Jak jse mjiž řekal,každý si musí vyzkoušet ,co mu chutná a nechutná ,a pokud je všeho opravdu malinko ,skoro jako malému dítěti tak v roce a půl nevadí to,i ve špitále to měl okořeněný,což jsem se divila:-S,nicméně ,neřikám,že je to jen Crohnaře,ale že je to vhodné pro ně,hlavně je to dělané na parním hrnci :_),to jsme ráda,že jsem se terefila do chutí:-)))

evula: Opravená kategória. ;-)

Copak recept je to pěkný, ale marně hledám to vepřové, nechceš upravit název? A nejsem dietní odbornice, ale pro Crohna mi to připadá dost kořeněné pepřem, vavřínem i muškátem, asi bych po operaci volila přírodnější úpravy. Na redukční dietu ovšem super, mám ráda kaloricky slabá, ale chuťově silná jídla.

Tématické fráze:
pokrm pašerák, recepty pro cronovu chorobu, kuřecí marinované v jogurtě, kuřecí prsa s kostí dietne, dieta č.5v parním hrnci, dietní ryza kurecim masem, recepty na crohna, jak odblanit kuřecí prsa, jak odblanit kuřecí maso, uprava kupovane tortilly

Suroviny:
prsa kuřecí, vývar zeleninový, tymián čerstvý, bobkový list, ořech muškátový, pepř, sůl, šťáva citronová, olej

Přidat fotografie receptu