Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybí sekaná "falešný holanďan"

Hodnocení receptu je 4,8 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba tepelné úpravy: 40 min

40 min (40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 121 kJ /
985 kcal
Bílkoviny108,26 g
Tuky52,42 g
Vláknina4,83 g
Cholesterol 348 mg
Sodík 1,79 g
Sůl4,44 g
Sacharidy18,83 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rozmrazené filety umeleme na masovém mlýnku. Přidáme jemně nastrouhaný sýr a drobně nakrájenou cibuli, kmín, špetku soli a petrželku. Všechno důkladně promícháme a dáme na hodinu odpočinout do lednice. Krok 2: Poté podle potřeby přisolíme, utvoříme podlouhlý váleček(šišku), obalíme v solamylu a v pánvi na rozehřátém oleji po všech stranách prudce opečeme. Olej necháme v pánvi k pozdějšímu použití. Krok 3: Opečenou sekanou dáme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme 35 minut do zlatavé barvy. Během pečení sekanou potíráme výpečkem z pánve.

Zveřejněno 27. 10. 2015

Poznámka autorky Anna Kocikova

Pokud má odpočatá masová směs řidší konzistenci, zahustíme ji 2-3 lžícemi solamylu. Směs musí mít hustotu jako na klasickou sekanou nebo karbanátky.

Opečení na pánvi není nutné, ale pak se může stát, že se sekaná při pečení trochu rozjede.

Uvedenou dobu pečení berte jako orientační, každý podle svého spotřebiče. Já používám plyn.

Upečenou sekanou můžeme použít jako hlavní jídlo. Ale je také velice dobrá další den po studenu, kdy krásně vynikne chuť rybího masa.

Do podobných přidávám recepty, jak se dá ještě jinak připravit rybí sekaná.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybí sekaná "falešný holanďan"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mgNA

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybí sekaná "falešný holanďan"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mgNA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Jaromira18: U nás také bývá často:-8Děkuji:-K

Dobrůtka, :-K často dělám podobně, určitě si na tom pochutnáme.:-K:-K:-K

Dana61:Švindlovat se holt někdy musí;-):-))Danuško děkuji:-K

já bych si móc pochutnala:yes::-D dělám podobně, jenom takto do nich dostanu alespoň nějakou rybku;-)

mika59:Děkuji:-K;-)

Parádní :-p:-p:yes:

dobrá dostupnost je zde: www.bonfood.cz/barf-file

Paní Anno, na netu jsem našla tento odkaz: www.pesko.cz/Rybi-file-drt, třeba vám k něčemu bude...

jana:Děkuji za typ na rybí drť:-KV tichosti Vám tu možnost zakoupení závidím:-)
U nás k dostání není:-SFilety byly v akci v Tescu,ale i tak ta cena byla na pováženou:-8

Já ji dělám stejně, jen si v rybárně kupuji rybí drť za 49,-/kg.Často ji nemají, ale když ano tak naplním šuple mrazáku a dělám i karbanátky nebo zapečené se zeleninou nebo zalité vejci. Kamarádka v Mělníku si rybí drť kupuje v obchodě se žrádlem pro psy. Psům tam běžně kupuje nesandartní kuřata, krůty, hovězí...

Tématické fráze:
rybí sekaná, rybí drť, sekana z rybiho file, rybí biftečky, sekaná z rybího masa, recept na sekanou, rybí drť recept, sekaná z rybího filety, rybí recepty, cena rybí karbanátky recept, falešné rybí karbanátky, falešné rybí karbanátky recept, rybí sekaná, recept rybí sekaná, rybí drť na kmíně, file sekana, sekaná z filé

Suroviny:
filet rybí, sýr eidam, smetana, cibule, petržel, kmín celý, sůl, solamyl, olej, pečící papír,

Přidat fotografie receptu