Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Banánová lahůdka aneb vylepšení Hraběnčiných řezů

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

hubikula

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 35 min

65 min (30 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 1 nízký plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie22 016 kJ /
5 262 kcal
Bílkoviny98,40 g
Tuky151,05 g
Vláknina43,20 g
Cholesterol 1,10 g
Sodík 485 mg
Sůl1,40 g
Sacharidy857,56 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Těsto vypracujeme z uvedených surovin a rozválíme na vymazaný a vysypaný plech. Na těsto poklademe na kolečka pokrájené banány pěkně vedle sebe. Krok 2: Tvaroh, smetanu a vanilkový cukr zlehka vyšleháme. Do této směsi vmícháme sníh z bílků. Krok 3: Celou směs naneseme rovnoměrně na banány. Kdo chce, může do směsi přidat nastrouhanou čokoládu. Krok 4: Pečeme na 180 stupňů cca 35 minut (dozlatova).

Zveřejněno 29. 10. 2015

Poznámka autora hubikula

Těsto je podobné jako u většiny hraběnčiných řezů, takže pokud znáte někdo jiné, klidně ho použijte. Tohle vylepšení byl takový můj experiment a celkem sklízel úspěch.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Banánová lahůdka aneb vylepšení Hraběnčiných řezů

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MxBB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Banánová lahůdka aneb vylepšení Hraběnčiných řezů

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MxBB

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

casino: moc děkuji,strašně jste mi pomohlo:-D:-D:-D:-D:-D:-D

jarda Kadic: (29.10.2015 09:30:36)
;-) No, dyť píše: "1 nízký plech";-):-D

maris::-K:-K:-K Přesně se ten recept jmenuje : Hraběnčin řez od maminky.;-)

jarda Kadic: tak promiň, to jsem nepochopila:-8:-))

maris::-K Já píšu,že jsem pekl podle “hubikuly “HRABĚNČINY ŘEZY“;-)

jarda Kadic: Jaroušku - asi jsi pekl včera podle jiného receptu, tento byl přidán až dnes, sice hned po půlnoci;-):-)

Včera jsem podle tvého receptu pekl hraběnčiny řezy a byly (ještě jsou) dobré .Ale je velká škoda,že nepíšeš rozměr plechu,když jsem to včera pracně dával na plech, tak mi nahoru nezbylo vůbec nic ,a to jsem dělal..opravdu tu spodní vrstvu skoro průhlednou.Takže,vše nanovo-z těsta udělat hroudu, oddělit 1/4 navrch,dát do mrazáku, vzít menší plech, atd atd.Je to potom zbytečně práce navíc:-O Jinak ,bod jsem dal a dám i teď, protože vím,že to bude dobré.Zkušené pekařky podle množství surovin určitě poznají, jaký rozměr plechu jim bude vyhovovat ale ti,jako já poznají .........;-);-)

Tématické fráze:
hraběnčina rezy, hrabenciny rezy, hrabencino řezy, hrabencino řezy recept, top recepty hraběnčiny řezy, hraběnčiny řezy s tvarohem, lahudka rez recept, recept na hraběnčino řezy, hraběnčina řezy recept, recept hraběnčina řezy tvaroh, lahudka recept

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr krupice, žloutek, tuk hera, prášek do pečiva, banán, tvaroh plnotučný, smetana ke šlehání, cukr vanilkový, čokoláda na vaření, bílek

Přidat fotografie receptu