Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kukuřice s mákem

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Snadný

Doba přípravy 5 min Doba přípravy: 5 min

5 min (5 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Z kukurice zlejeme prebytočnú tekutinu - mrazenú vhodíme do vriacej vody a povaríme, scedíme. Krok 2: Kukuricu posypeme mletým makom a práškovým cukrom (príp. osladíme medom, príp. aj trochu citrónu pridáme).

Zveřejněno 2. 11. 2015

Poznámka autora magdalenka

Jedná sa o starú krajovú špecialitu z oblasti, kde som sa narodila. Kukurica sa však varila stará, suchá, ktorá sa deň vopred namáčala, až potom varila. Podávala sa napr. počas páračiek (driapanie-páranie peria), ale aj ako pôstne jedlo na Veľký piatok, príp. pre deti na Štedrý deň. V detstve som to milovala a sem tam som nahovorila prastarú mamu, aby mi túto mlsotu spravila.

Dnes si prípravu uľahčujeme a používame kukuricu lahôdkovú z konzervy alebo mrazenú. Je to jednoduchá a skvelá vec.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kukuřice s mákem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lNk7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kukuřice s mákem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lNk7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Majkaa::yes:

Netušila jsem, že tahle kombinace jídla je možná:-O nikdy jsem to neslyšela, ale na rozdíl od Vás, magdalenka, jsem ze severu Slovenska;-)

ariela6::-K

tiež som tuto kukuricu jedavala u mojej babičky počas paračiek bola to dobrota už som na to pozabudla ty si mi to pripomenula ake to bolo jednoduche a pritom to vo mne zanechalo pekne spomienky

tejaja:trochu som googlila, zistila som, že varená maková kukurica poliata riedkym medom bola typickým pôstnym jedlom novohradskej a severnej časti peštianskej župy. Mojim rodiskom je mestečko na juhu Slovenska, ktoré opisuje v svojich románoch L. Ballek. Tam sa to konzumovalo tiež. Len zo suchých zŕn, ktoré sa dlho museli variť.

Zaujímavé, až budem doma, vyskúšam. O tomto som nepočula. ;-)

Tak to se musí zkusit!:yes::-)):yes:

Obé mám ráda a vyzkouším, hodně zajímavé a neotřelé :yes::yes::yes:

zuzun:budem rada.

To vypada zajimave! Prave dneska jsem mela mak se shirataki a zelim, a kukurice je moje nejoblibenejsi zelenina (po melounu), takze vyzkousim:-p

Anna Kocikova: ďakujem, Drahu. Ak máš rada mak aj kukuricu, nie je čo riešiť...:-)) Neoľutuješ.:-))

Páni,Magdičko,tak to je teda nevšední mlska:-))Kukuřici i mák mám ráda a Tvůj recept se mi líbí:-K:-p:yes:

hosta, maris - to sú tie staré zabudnuté recepty...
Ja som si spomenula nedávno, ako som žobronila v detstve, aby mi to uvarili...

nápad za 500:yes:

No to je věc:-O, nikdy jsem neviděla, neslyšela,:-8 je to zajímavá kombinace a věřím, že výborná:-p:-):yes:

Tématické fráze:
recept kukuřice, co se vařilo za starých dob

Suroviny:
kukuřice sterilovaná, mák mletý, cukr moučkový,

Přidat fotografie receptu