Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bábovka s jablky a čokoládou

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

damikosd

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie25 938 kJ /
6 200 kcal
Bílkoviny101,66 g
Tuky276,85 g
Vláknina57,00 g
Cholesterol 530 mg
Sodík 3,82 g
Sůl1,78 g
Sacharidy796,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V míse smícháme olej, vejce, cukr a vanilkový cukr. Krok 2: Dále postupně přidáváme smíchané suché suroviny (mouka,jedlá soda,prášek do pečiva,kakao) a mléko. Krok 3: Nastrouháme si na hrubém struhadle jablka a ta přidáme do těsta. Krok 4: Nakonec vmícháme rozlámanou čokoládu (rozlámat na cca 4-6 kousků z jednoho čtverečku). Krok 5: Bábovkovou formu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou nebo hrubou moukou a nalijeme těsto. Krok 6: Pečeme v předehřáté troubě asi 40-50 minut na 180 stupňů. Krok 7: Provedeme zkoušku špejlí, na špejli může být lehce těsta neboť čokoláda po vychladnutí ztuhne! Krok 8: Necháme ve formě vychladnout a vyklopíme :-)

Zveřejněno 2. 11. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bábovka s jablky a čokoládou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/njmY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bábovka s jablky a čokoládou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/njmY

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Dobrý den, probírám se recepty(nejen vašimi), abych upekla moučník a zvedl nám náladu pochmurného podzimního dne.Ne, že bych sama neměla v záloze receptů dost(několik psaných sešitů,recepty nalepené, apod.), ale asi mě žene zvědavost a naděje z objevu receptu neobvyklého surovinami, způsobem zpracování, nevím. Proč ale vlastně píšu. Vařím a peču už několik desetiletí (snad i dobře), ale mrzí mě, když se v receptu objeví množství surovin v jednotkách "hrnek","sklenka".Možná jsem málo zběhlá, ale hrnek má 200ml nebo 250ml, sklenka 200??Poraďte mi.Takhle mi utečou recepty, které stojí za vyzkoušení.Ale já (ač snad zkušená) nemám odvahu se pouštět do experimentů :-(

Janja:
Jj, máte to skoro dobře:-)
Hrnkové rcp nemám rád, ale 1hrnek (cup) se zpravidla udává 250ml a1sklenka (hořčičák) bývala 200ml
...ale kolik je 1 hrníček se raději neptejte:-D

Tématické fráze:
cokoládová bábovka s jablky, bábovka s jablky, jablková bábovka s čokoládou, kolik je hořčičák, čokoládová bábovka s s jablky, čokoládová bábovka recept, jablková bábovka s s čokoládou, babovka cokoladova, jablková bábovka, hořčičak je kolik ml, bábovka s čokoládou recept, bábovka s jablkem čokoládou, hrnkové recepty jablkova bábovka, kolik je horcicak, babovka s jablkami a cokoladou, jablková bábovka se jedlou s jedlou sodou hrnickova, bábovka s kousky čokolády a jablky, sklenka kolik ml, horčičak je ml, kolik má obsah hořčičák

Suroviny:
mouka hrubá, cukr moučkový, vejce, cukr vanilkový, olej, mléko, kakao, soda jedlá, prášek do pečiva, jablko, čokoláda

Přidat fotografie receptu