Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová pečeně s bylinkovou krustou

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zizala zizala

Náročný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 150 min

150 min (150 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 442 kJ /
1 540 kcal
Bílkoviny241,28 g
Tuky57,23 g
Vláknina7,14 g
Cholesterol 1,12 g
Sodík 508 mg
Sůl1,10 g
Sacharidy13,64 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme, potřeme rozmačkaným česnekem, podlijeme. Krok 2: Dáme přikryté do trouby vyhřáté na 220°C asi na 45 minut péct. Krok 3: Mezitím nakrájíme oloupanou cibuli najemno, nasekáme bylinky a vše promícháme se žloutky. Krok 4: Tuto směs naneseme na napolo upečené maso, vrátíme zpět do trouby a za občasného podlévání a přelévání vypečenou šťávou dopečeme do červena. Podáváme s bramborovým knedlíkem a dušenými fazolkami nebo zelím.

Zveřejněno 12. 4. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová pečeně s bylinkovou krustou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ElPY

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová pečeně s bylinkovou krustou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ElPY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Dělala jsem to z jehněčího a bylo to naprosto SUPER!!! :-K

Simca S.: :-K Moc děkuju za vyzkoušení a fotky a mám radost, že chutnalo :-*:yes:

zítra jdu zkoušet vypadá to skvěle:-K

conkverka: Budu moc ráda, pokud dáš vědět, jak vám chutnalo :-K

Moc pěkná práce Jarko:-p:yes:

dneska jdu vyzkouset:yes:

:-O+5:yes:to jsou chutě:-p

Zítra to zkusíme i u nás doma.Už teď se těšíme!:-)

Jídlo vypadá až moc jedle a ty fazolky v omáčce, proč ne, já dávám jakoukoli zeleninu, čerstvou i stelilovanou, naši ji mají rádi i k omáčce na talíři a v takové dobré jako tato..mňam :-) Bodík už letěl včera, jen nebyl čas na psaní.

:-p:yes::-D

Jani, já k tomu dělala i zelí, já fazolky miluju, tak mi prostě chutnají skoro všude;-)

Tak to se fakt přiznám, že nevím, jak tohle by mohlo chutnat. Maso, šťáva a knedlíky-super, ale ty suché fazolky k tomu? Kdyby byly aspoň v nějaké šťávě:-O Ale sto lidí, sto chutí a fantazii se meze nekladou.;-)

Krásné masíčko, fazolky taktéž. Bože já mám na to chuť.Bodík.:yes::yes:

Tématické fráze:
veprova pečene, veprova pecene recepty, vepřová pečeně recept, vepřová panenka v krustě, vepřová panenka v parmazánové krustě, vepřová pečeně na bylinkách, vepřová pečene s bylinkami, veprova kotleta v kruste, veprova panenka s krustou, recepty vepřová pečeně, maso s krustou, recept vepřová pečeně, recepty z vepřové pečeně-kotlety, bilinková krusta, recepty z vepřové pečeně-kotlety, pečené maso s krustou, panenka s krustou, vepřové maso v krustě, recepty z vepřové pečeně, krusta

Suroviny:
pečeně vepřová, sůl, pepř, kmín celý, česnek, petrželka, pažitka, majoránka, cibule, žloutek

Přidat fotografie receptu