Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Likér z aronie

Černý jeřáb neboli aronie je napěchovaný celou řadou vitamínu a působí blahodárně na celou řadu neduhů. Tento likér je velmi snadný a díky alkoholu i dlouho vydrží. Ačkoliv louhování likéru trvá dva měsíce, na výbornou chuť se vyplatí počkat.

Hodnocení receptu je 4,8 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 15 min doba odležení: 2 měsíce

35 min (20 min příprava + 15 min tepelná úprava, doba odležení: 2 měsíce )

Suroviny pro 2 litry

2litry

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 338 kJ /
4 861 kcal
Bílkoviny12,00 g
Tuky8,00 g
Vláknina60,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 17 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy726,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bobulky aronie v cedníku omyjeme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Krok 2: Do lahve o objemu 3 litrů nasypeme vrstvu aronie, přisypeme cukr a takto střídavě vrstvíme do spotřebování plodů aronie a cukru. Krok 3: Láhev s aronií a cukrem zalijeme rumem, uzavřeme a necháme luhovat cca 1 měsíc. Krok 4: Po měsíci převaříme 1 l vody s kyselinou citronovou, necháme ji zcela vychladit a přilijeme do sklenice s ovocem a opět necháme měsíc luhovat. Krok 5: Vyluhovaný likér scedíme přes plátýnko a přelijeme do čistých sklenic.

TIP: Návod, jak udělat zastudena sirup z aronie

Zveřejněno 4. 11. 2015

Poznámka autorky JanaDorazinova

Černá jeřabina, botanicky temnoplodec černoplodý (dříve aronie černoplodá), je opadavý keř z čeledi růžovitých původem ze Severní Ameriky, dorůstající výšky až tří metrů. Svými listy připomíná listy višně. Plodem jsou velké černé malvice o průměru až 1,5 centimetru, které rostou v hroznech.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Likér z aronie

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VK2B

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Likér z aronie

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VK2B

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

RH-12: Já bych udělala čaj..:-)

Mám dotaz jde něco udělat z bobulí co zbudou z likéru.

prosim jde to bez rumu :-O

Myslim, ze kyselina citronova je pro aronii zbytecna. Rovnez nejsem priznivcem umeleho rumu. Radeji cisty lih, nejlepe palenka a nejlevnejsi je vinovice. Delal jsem letos vic druhu. Klasicke macerovane s cukrem, dalsi s medem a jednu po svareni a vyvareni na sirup vyluhovanim zbytku. Taky dobra, ale uplne jina nez ta nevarena.

Jana Remkova:Až budu mít víc času tak ho najdu a pošlu Ti ho, brzo to ale nebude, jsem teďko strašně zaneprázdněná.

Ivana Ch: Fakt??:-O Já nenašla nic takového;-)

Nojono, aronii už nemám,letos jí bylo dost, udělala jsem likér jiný,našla jsem ho někde tady,taky je dobrý.

mika59: Je to fakt výborné, jen to je jenom jako lék :-D.;-)

To by mi moc chutnalo:-p:-p:-p:yes:

Tématické fráze:
aronie recepty, domácí likér z aronie, aronie černoplodá, aronie, aronie v rumu, aronie recept, kávový likér z aronie, likér z černé aronie, recepty z aronie, aronie černoplodá recepty, recept aronie s cukrem, recept aronie, recept z aronie, likér z aronie černé, aronie-recepty, liker zaronie, aronie s rumem, likér z ariónie, aeonie liker, aroniev rumu

Suroviny:
arónie, cukr, rum, kyselina citronová, voda

Přidat fotografie receptu