Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řezy s bramborovým krémem a šlehačkou

Hodnocení receptu je 5,0 (34×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Dooga Dooga

Náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny pro 20

20

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie28 772 kJ /
6 877 kcal
Bílkoviny97,47 g
Tuky418,30 g
Vláknina19,20 g
Cholesterol 2,50 g
Sodík 766 mg
Sůl1,74 g
Sacharidy670,92 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejlépe den předem uvaříme brambory ve slupce. Celá vejce ušleháme s cukrem a olejem. Přidáme mouku a sůl. Krok 2: Těsto rozetřeme na plech (25x35 cm) vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C cca 10-15 minut (zkoušíme špejlí). Necháme vychladnout. Pak pokapeme rumem a potřeme marmeládou. Krok 3: Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Utřeme máslo s cukrem, přidáme kakao a rum. Nakonec vmícháme brambory. Krém natřeme na korpus. Krok 4: Šlehačky vyšleháme se ztužovači, vmícháme zakysanou smetanu a cukr podle chuti. Šlehačku natřeme na korpus s krémem. Dozdobíme nastrouhanou čokoládou a dáme vychladit.

Zveřejněno 8. 11. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řezy s bramborovým krémem a šlehačkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LwGp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řezy s bramborovým krémem a šlehačkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LwGp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (32)

Ty vypadají echt žravě - ukládám.Mňam!!
:yes::yes:

Tak dnes jsem vyzkoušela tento moučník a mohu ho doporučit.:yes:

Dooga: do dortové, ale obdélníkové a krájela jsem na trojúhelníky...momentální nápad :-8:-D:-K

Byl super pochvala:-))

Danca: Super.:yes: Jsem moc rád, že chutnalo.
Fotky super. :yes: Jsi dělala do dortové formy ?

Tak Vašíku: upečeno, skoro snědeno.. a moooc chváleno!!;-) Ten krém je naprosto famózní! Přiznávám, že jsem se zpočátku bála toho poměrně velkého množství brambor...a tak jsem dala jen 400g. Potom jsem ale postupně přidávala, až jsem ve výsledku dodržela množství,které uvedené v receptu. Vůbec tam nejsou cítit, a ačkoliv máslovým krémům příliš neholduji, tenhle je těmi brambory krásně odlehčený. Byli tady mladí na návštěvě, nikdo tu " tajnou přísadu " neuhodl!:-D
Bod jsem už dala dříve, dnes, s dovolením, přidávám fotečky..:-8:-K

:-O:yes::yes:

Danca: Tak pak dej vědět, jak chutnalo.

Dooga: zítra jdu do nich ;-)

Irishterrier 13. 11. 2015 16:05
Já tedy moc nevařím - málo času. Ale co se týká brambor, tak si je pěstuji na své zahradě. Jsou chuťově zcela něco jiného než z polí, kde se používaly, nebo používají prášky. Takže se vyznám ve varných typech.
Varný typ C již nelze sehnat. Sadu seženu max. B+C, tedy přechodný. Většinou se pěstuje varný typ B. Ale hranice nejsou přesné, záleží na konkrétní odrůdě brambor.

Varný typ poznáte snadno po uvaření, zvláště ve slupce. Varný typ A je lojovitý a nerozpadá se. Používá se do salátů atd., kde je potřeba aby si kousky udržely svůj tvar.
Čím více se blíží varný typ k C, tím víc je moučnější a méně drží pohromadě. C se pomalu rozpadalo samo a bylo ideální na kaši.
Takže i když to v obchodě není označeno, lze to poznat dle konzistence po uvaření ...

orin12: No přece já. ;-)
Kolegyně v práci také kroutily hlavou a po ochutnání si hned braly recept.:yes:

Teda paráda..kdo už to vyzkoušel?trochu netradiční.;-)

:-p:yes::-K

Krásné, výstavní:-p+:yes:

Super řezy:yes:,jsi moc šikovný:yes:

:-p:-p:-p:yes:

:yes:;-)

To je krása :-! Jak Ty to jen děláš ??;-):-))+

Dooga: Budu se snažit o typ C, který je vhodný na bramborové kaše, když nebude, musí stačit B, ale A bych vynechala ;-). Třeba se to někomu bude zdát malicherné, ale z vlastní zkušenosti vím, že odrůdy a typy mají své opodstatnění. Mám to vyzkoušené hlavně u bramborového salátu;-)

No to teda koukám jako puk:-O:yes:

Vidím obrázek a říkám si..áááááá Bahula a ejhle, kdo?? Vašek!! Vašku, musím říct, že tvé fotky i recepty jsou čím dál lepší ;-):yes::yes:

:-p:yes::-K

Dokonalost:-!:-!:-!:yes:

:-O LUXUS!!!:yes::yes:

Vaši, hlásím se k tobě na kurz pečení a vaření a zároveň se jako žena stydím, že ve spoustě kulinářských věcí za tebou značně pokulhávám.
Takže až budeš pořádat kurzy vaření a pečení, budou jednou z prvních přihlášených;-)
Moc zdravím:-K

To je teda bomba!:yes:

Supér :-p;-):yes:

yanull: Teď jsi mě dostala. Kupoval jsem je v Tescu z hromady. Na typ jsem fááákt nekoukal.:-O

Netradiční recept, určitě vyzkouším, již nyní mne lákají k realizaci:-p:-p. Připojuji dotaz, jaký typ brambor byl použit do krému. A, B nebo C? Např. A jsou lojovité, nevím, zda by se tam hodily, posílám 4.bodík :-p:-K:yes:

Vašíku:-O:yes::yes::yes:

;-) Krásné fotky. Zajímavý krém. Brambory by mě tedy nenapadly, ale ukládám a vyzkouším :yes:

Paráda:yes::yes:

Tématické fráze:
řezy se šlehačkou, šlehačkové řezy, řezy s kremem, dort s bramborovým krémem, řezy z brambor, řezy s brambovým krémem, řez s krémem, famózní rezy, šlehačkové řezy recept, top recepty, řezy se slehačkou recept, rezy ze slehackovym kremem, šlehačkovy rez, rezy super, řezy na plech, brambory odrůda rafaelo, famozní řezy rafaelo, řezy s pudinkem krémem a slehackou, dortičky s kremem a šlehačkou, odrůdy brambor maiva

Suroviny:
vejce, cukr krupice, olej, mouka hladká, sůl, máslo, cukr moučkový, kakao, rum, brambory, smetana ke šlehání, ztužovač šlehačky, smetana zakysaná, cukr moučkový, rum, marmeláda, čokoláda

Přidat fotografie receptu