Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborové kynuté koblihy smažené nebo pečené v troubě

Jedno bramborové kynuté těsto a dvě varianty tepelné úpravy. Brambora v těstě dodává kyprost, vláčnost a také prodlužuje trvanlivost. Koblížky tak budou jako čerstvé i druhý den. Uvnitř navíc najdete výbornou náplň z povidel a strouhaného perníku.

Hodnocení receptu je 4,6 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Středně náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min + vaření brambor a doby kynutí

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava, + vaření brambor a doby kynutí)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 455 kJ /
2 738 kcal
Bílkoviny89,66 g
Tuky25,59 g
Vláknina24,96 g
Cholesterol 533 mg
Sodík 1,93 g
Sůl4,67 g
Sacharidy514,36 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory uvaříme ve slupce den předem, necháme vychladnout a oloupeme. Krok 2: Jako první připravíme omládek z vlažného mléka, cukru a droždí. Smícháme všechny suroviny a necháme v teple vzejít asi 20 minut. Krok 3: Do mísy dáme předem uvařené a již oloupané a najemno nastrouhané brambory, prosátou mouku a zbytek surovin, včetně vzešlého omládku. Vymícháme těsto, které dáme na teplé místo vykynout. Je dobré těsto po vykynutí ještě jednou promísit a dát znovu kynout. Krok 4: Mezitím smícháme povidla se strouhaným perníkem, skořicí a trochou cukru. Krok 5: Po vykynutí těsta z něj odkrajujeme lžící kousky. Na pomoučeném vále každý prsty roztáhneme. Těsto je díky bramborám lepivější, tak je třeba podsypávat moukou. Každý kousek naplníme připravenými povidly a zabalíme. Necháme ještě chvíli vykynout. Krok 6: Koblížky můžeme usmažit na oleji nebo upéct v troubě. Zvolíme-li pečení, je dobré je hned po vytažení z trouby pomazat rozpuštěným máslem s rumem. Pečeme na 180 °C asi 30 minut do zlatova. Krok 7: V opačném případě smažíme v rozehřátem oleji do zlatova z obou stran. Po usmažení necháme okapat na papírovém ubrousku.

TIP: Snadné smažení koblih

Zveřejněno 14. 11. 2015

Poznámka autorky mika59

Na fotkách je vidět rozdíl smažených a pečených, ale obojí jsou jako peříčko.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové kynuté koblihy smažené nebo pečené v troubě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PAl2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové kynuté koblihy smažené nebo pečené v troubě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PAl2

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

:-)<3 vypadají nádherně :-K

janina3365: Moc si vážím krásné pochvaly, děkuji ;-):-K:-K

Právě jsem dopekla koblihy v troubě, jsou výborné. :yes: Přidávám zasloužený bodík a doporučuji.

aghatte:;-)Danca:;-)Jana Remkova:;-)mysulka:;-)Holky díky vám :-K

Obdivuhodné, domácí koblihy většinou nedopadnou dobře, tyto jsou ovšem přímo výstavní. Dělat je nebudu, to by mě zabilo, ale rozhodně si zaslouží:yes::yes:

Líbí MOC!:-p:yes:

:-O:yes::yes::yes:

:-p:yes: mňam, ty jsou :yes::yes:

Tématické fráze:
bramborové těsto pečené, bramborové koblihy, bramborové těsto v troubě, pečené bramborové těsto, recept na smažené koblihy z bramborového těsta, koblihy z brambor, smažené koblihy s bramborem, í koblihy, pečené smažené, recept na bramborové koblihy, kynuté smaženky, bramborové těsto pečené v troubě, domaci koblihy s bramborem, smažené domácí koblihy výborné videorecept, recept koblihy v v troubě, recept na bramborové těsto pečené v troubě, kynuté koblyhy, koblihy v troubě, pečené filé v trubě, koblihy z bramborového těsta

Suroviny:
mouka polohrubá, mouka hladká, brambory, vejce, cukr moučkový, majonéza, rum, sůl, kůra citronová, mléko, cukr, droždí, povidla švestková, perník na strouhání, skořice, cukr, olej, máslo, rum

Přidat fotografie receptu