Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sushi s čerstvým lososem naloženým v soli

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 385 kJ /
570 kcal
Bílkoviny60,06 g
Tuky23,40 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 165 mg
Sodík 83,17 g
Sůl207,89 g
Sacharidy29,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve začneme lososem. Omytého a osušeného lososa dáme do misky a zasypeme solí smíchanou s cukrem. Pořádně sůl přitlačíme (musí to být kompletně zasypané) a dáme na 24 hodin do lednice. Krok 2: Druhý den lososa opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme. Nachystáme rýži, vícekrát ji propláchneme. Vaříme bez soli až voda vsákne do rýže cca 15-20 minut. Krok 3: Po uvaření necháme rýži pod pokličkou ještě 10 minut odpočinout. Ocet, sůl a cukr smícháme, necháme rozpustit a vmícháme do rýže. Krok 4: Nachystáme řasu a nakrájeného lososa na proužky. Z okurky nakrájíme delší pásky, ze kterých vykrojíme měkký střed. Nachystáme podložku na to folií a řasu. Krok 5: Rýži roztáhneme mokrýma rukama po řase. Do středo natřeme proužek Wasabi, na to lososa, okurek a kousky zázvoru. Pomocí podložky pevně srolujene a dáme vychladit. Krájíme asi na 6 kousku.

Zveřejněno 17. 11. 2015

Poznámka autorky mika59

Takto udělaný losos je moc dobrý i na chlebíčky, jednohubky nebo jen jako chuťovka. Při naložení se může přidat nasekaný kopr. Hotový se krájí na úplně tenoučké plátky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sushi s čerstvým lososem naloženým v soli

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Em74

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sushi s čerstvým lososem naloženým v soli

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Em74

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Dnes jsem sushi dělala opět, jen jsem lososa měla uzeného..taky moc dobré, přidala jsem foto ..:-)

badak: Děkuji za připomenutí,:-8 samozřejmě doplním :-K

Bezvadné fotečky a dobrý návod přípravy, gratuluji. Jen jedno opomenutí - do suši rýže se před dovařením přidává ocet pro zvýšení lepivosti. V seznamu surovin je sice ocet uveden, ale v popisu přípravy se jeho použití neobjevuje.

Tématické fráze:
jak naložit lososa na sushi, jak naložit lososa, tncz, recept na sushi, sushi recept, sushi recepty, lossos na soli a cukru, co se přidává k sushi, jak naložit zázvor na sushi recept, naložit lososa na sushi, sushi s lososem, recept sushi z cerstveho lososa

Suroviny:
rýže sushi, voda, ocet rýžový, cukr, sůl, pasta wasabi, okurka čerstvá, zázvor nakládaný, losos, sůl mořská, cukr, mořské řasy, potravinářská fólie

Přidat fotografie receptu