Domácí škvařené sádlo
Nic zdravého v tom nehledejte, ale je to chuťovka. Používáme hřbetní sádlo, které je kvalitnější a hlavně chutnější. Díky přidané soli se sádlo krásně roztírá, i když je vychlazené. Výborné na čerstvém chlebě s cibulkou.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 75 228 kJ / 17 980 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 40,00 g |
Tuky | 1 980,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 1,80 g |
Sodík | 40 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Sádlo pokrájíme na menší kostky cca 1,5x1,5 cm a dáme do většího hrnce. Podlijeme cca 1 dl vody, promícháme a necháme dusit. Jednou za 20 minut promícháme.
Krok 2: Po cca 1 hodině už jsou kostky vyškvařené na polovinu. Po dalších 30-40 minutách přestává sádlo bublat (tím poznáme, že se blížíme ke konci škvaření) a do sádla přidáme 1 malou lžičku soli (sádlo se díky ní bude krásně mazat, i když bude hodně vychlazené).
Krok 3: Po dalších zhruba 20 minutách sádlo přestane bublat úplně, je čas sádlo slít a odebrat škvarky.
Krok 4: Sádlo rozlijeme do připravených sklenic a necháme ztuhnout.
Krok 5: Škvarky můžeme nechat bokem nebo přidat do sklenic se sádlem, každý jak má rád.
Zveřejněno 17. 11. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí škvařené sádlo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NynN
Moje poznámka
Domácí škvařené sádlo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NynN
Nejnovější recepty
Hrnkové řezy s tvarohem a marmeládou
Přidáno před 3 hodinami
Kapustičky s mandlemi a krustou z parmazánu
Přidáno před 16 hodinami
Vajíčková pomazánka s medvědím česnekem
Přidáno před 20 hodinami
Plněná vejce s žervé
Přidáno před 21 hodinami
Vafle s vůní pravé vanilky
Přidáno před 23 hodinami
Těstoviny "Mac&cheese" s brokolicí
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablečno-hruškový koláč s ořechy
Hana.Vodehnalova před 50 minutami
Kuskus se sýrem cottage a zeleninou
ZboSy před 1 hodinou
Tatarák z pečeného celeru
ZboSy před 1 hodinou
Dančí gulášek
toprecepty.cz před 3 hodinami
Kuře na víně s jablky a brusinkami
Komtesina před 11 hodinami
Hrnková buchta s tvarohem
RomanaMonika před 13 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Naekee před 14 hodinami
Nadýchaná banánová buchta
Naekee před 14 hodinami
Květákový mozeček
Radek2112 před 14 hodinami
Pesto z medvědího česneku
MirkaP před 14 hodinami
Tématické fráze:
domaci sadlo,
jak vyškvařit vepřové sádlo,
jak vyškvařit domácí sádlo,
škvařené sádlo v troubě,
jak vyskvarit husi sadlo,
skvařené sádlo,
skvarene sadlo recept,
jak vyškvařit sádlo v troubě,
husí sadlo skvareni,
škvařené vepřové sádlo,
domaci sadlo recept,
sádlo škvařené v troubě,
škvaření husího sádla,
recept na škvařené sádlo,
recept na škvařené sádlo,
škvařené sádlo v pomalém hrnci,
škvaření vepřového sádla,
škvaření domácího sádla,
skvarene husi sadlo,
škvaření sádla
Suroviny:
sádlo vepřové,
sůl
Komentáře (5)