Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 877 kJ / 449 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,59 g |
Tuky | 41,06 g |
Vláknina | 1,50 g |
Cholesterol | 128 mg |
Sodík | 3 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 18,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Drobečky spolu s ořechy dáme do misky, přidáme měkké máslo a marmeládu a společně důkladně promícháme. Ochutnáme a případně ještě doladíme chuť.
Krok 2: Ze vzniklé hmoty ihned tvarujeme kuličky o průměru cca 3 cm a ty dáme do lednice ztuhnout, ideálně přes noc.
Krok 3: Čokoládu na vaření rozpustíme ve vodní lázni, namáčíme do ní konce špejlí a nabodneme na ně kuličky. Odkládáme nastojato např. do vysoké zavařovací sklenice. Čokoláda uvnitř pěkně ztuhne a kuličky budou dobře držet.
Krok 4: Poté postupně všechny kuličky ( hlavičky čertíků ) namáčíme do čokolády celé. Necháme opět zatuhnout.
Krok 5: Mezitím z obarveného marcipánu připravíme oči, rohy a jazyky čertů. Na špičku párátka nabereme trochu rozpuštěné čokolády, naneseme na místo, kam chceme umístit marcipánové části, přiložíme oči, rohy atd. a máme hotovo.
Krok 6: Nakonec hlavičky naaranžujeme do vhodné nádoby, já jsem je zapíchala do větších perníkových koleček, která jsem, pro lepší stabilitu, dala 3 na sebe.
Zveřejněno 6. 12. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čertí "drobečkové" aneb drobečkoví čerti
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EmVW
Moje poznámka
Čertí "drobečkové" aneb drobečkoví čerti
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EmVW
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 1 hodinou
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 9 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 11 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 11 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 1 hodinou
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 2 hodinami
Plněné ořechy
Handour před 2 hodinami
Marokánky III - cukroví
Panova před 2 hodinami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 2 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 3 hodinami
Pečené brambory v troubě
Tacek před 3 hodinami
Makové kytičky
renatamanglova618 před 3 hodinami
Tématické fráze:
opilí čerti,
marcipánový čert,
nepecené kuličky - čerti,
marcipánový čerti,
jak udělat čertí rohy,
čert z marcipánu,
nepečený čerti,
trubičky z perníkových drobků,
recept na nepecene certiky,
marcipánovy čertik,
čerti recept,
recept na čertí kuličky,
perníkoví čerti s marcipánem,
opilí čerti recept,
čert na špejli,
marcipánový čertí dort,
cukroví čerti,
perníkoví čertíci inspirace,
čokoládoví jsme opilí čertíci,
čertíci z marcipanu
Suroviny:
perníčky,
ořechy strouhané,
máslo,
marmeláda pikantní,
rum,
špejle,
čokoláda na vaření,
marcipán
Komentáře (16)