Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dušený kapr na červeném víně

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Jiri V. Jiri V.

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 070 kJ /
1 451 kcal
Bílkoviny84,44 g
Tuky94,50 g
Vláknina8,34 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 228 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy31,72 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Porce kapra zbavíme páteře a žeber. Filety prořízneme co 2-3 mm až ke kůži. Ucítíme křupnutí, to se přeruší drobné kostičky ypsilonky, které pak nevadí při konzumaci. Touto úpravou získáme rybí porce bez kostí. Krok 2: Porce kapra osolíme, opepříme a potřeme rozdrceným česnekem a necháme odležet. Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme odležené porce kapra, podlijeme červeným vínem a pod pokličkou dusíme cca 7 minut. Pak porce obrátíme a dusíme z druhé strany porcí dalších cca 7 minut. Krok 3: Během dušení podle potřeby podléváme vínem. Porce kapra vyjmeme, vydušenou šťávu zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, podlijeme zbylým vínem, povaříme. Krok 4: Přidáme rajčatový protlak, podle chuti cukr a citronovou šťávu, prohřejeme a hotovou omáčkou přelijeme porce kapra na talíři. Podáváme s rýží nebo bramborem.

Zveřejněno 6. 12. 2015

Poznámka autora Jiri V.

Zdroj - kuchařka Myslivec a rybář v kuchyni, autor Vladimír Doležal, vydalo nakladatelství Dona

Postup filtování a prořezání kostiček najdete na http://www.trebonskykapr.cz/kapr-bez-kosti-filetov...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušený kapr na červeném víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ny62

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušený kapr na červeném víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ny62

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (2)

Kapra na červeným udělej,bílým ho zapíjej a je to;-),je to fajn

Já jsem si vždy myslela, že kapr kamarádí s vínem bílým a ejhle, i s červeným, no zase jsem o něco málo chytřejší a posílám 1. bodík :-p:-):-K:yes:

Tématické fráze:
kapr na vine, dušený kapr, kapr recepty dušený, prořezání kapr, kapr na víně recept, kapr s ryzi, recept kapr na vině, dušený pečený kapr, peceny kapr se zeleninou a cervenym vinem, recept dušený kapr, dušeni kapr, prořezání kapra, dušený kapr recepty, kapří ypsilonky, kapr na zelenině a červeném víně, kapr na rajčatech a protlaku, kapr načerveném víně, dušený kapr na zelenině, kapr recepty na víně, kapr na na víně

Suroviny:
kapr, máslo, cibule, česnek, víno červené, mouka hladká, protlak rajčatový, cukr, pepř mletý, sůl, citron

Přidat fotografie receptu