Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Snadný losos s brambory

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Casey Casey

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 028 kJ /
246 kcal
Bílkoviny3,82 g
Tuky11,44 g
Vláknina7,13 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 576 mg
Sůl1,35 g
Sacharidy28,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 175°C, na plech položíme alobal, aby nepřetékala šťáva z lososa, alobal mírně potřeme olejem, plátky lososa mírně osolíme a položíme kůži dolů na alobal. Krok 2: Tenké plátky rovnoměrně rozložíme na oba filety a posypeme capers. Zbytek oleje jemně rozprášíme na lososa a dáme do trouby péct. Krok 3: Pečeme cca 15 minut tak, aby střed lososa zůstal narůžovělý a nebyl vysušený. Během pečení si připravíme brambory a oblohu na talíř a ihned za tepla podáváme.

Zveřejněno 6. 12. 2015

Poznámka autorky Casey

Misto olivoveho oleje se da pouzit take zeleninovy, ale myslim, ze olivovy dodava zajimavejsi chut. A pro vyraznejsi chut je take mozne pridat trochu bileho vina.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Snadný losos s brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZN9Q

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Snadný losos s brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZN9Q

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Casey: Žil jsem tam dvacetdevět let a tam skutečně je. Měli jsme i na vybranou jestli z Aljašky, z Atlantiku nebo z farmy, přibarveného.
V Česku jsem ho ještě neviděl. Tady v našem malém městě není ta speciální masna.
No nic, nekritizoval a snad nerejpal, ptal jsem se.

Drobek:U nás se běžně prodávají kusy uzeného lososa v kůži, zrovna tak tolstolobik, pstruh, kapr ... je to ale opravdu něco jiného, než ten krásně červený a nasolený losos v plátcích;-)

Drobek: Pisi z Ameriky a tady se da koupit spousta veci, da se koupit vcelku, naporcovany, zmrazeny nebo i uzeny, jen ztrati trosku te barvy, ale na chuti to ma trochu "smoked" prichut. Mozna ve secialni masne najdete I v Cechach, pokud ne, klasicke platky take staci, ale s kuzi jsou lepsi neb maso neztrati vlastni stavu a neni suche. Pokud delam bezkuze tak treba platky jeste rikryji alobalem aby maso nevysusilo.

Mám tady dotaz, je ten losos opravdu uzený?
Ještě jsem neviděl prodávat uzeného lososa vcelku a s kůží, normálně je přece nakrájený na tenké plátky a už se tepelně neupravuje. Na fotkách taky na to nevypadá, je to vcelku velký kus a barvu uzeného lososa taky nemá.
Tak jak to teda je? Dík.

Tématické fráze:
jak dlouho péct lososa, jak pect lososa, jak dlouho se peče losos, jak se peče losos, losos s bramborem, jak dlouho pect lososa v troubě, jak se pece lososa, uzený losos s bramborem, jak se dlouho peče losos, platek lososa s bramborem, uzený losos s brambory, losos jak se dlouho peče, jak pict lososa, uzený losos v troubě, jak flouho péct lososa, jak dlouho pečení lososa, jak dlouho péct lososa v alobalu, losos doba peceni, pečený losos v troubě vcelku, uzený losos s brambor

Suroviny:
losos uzený, citron, sůl, kapary, olej olivový, alobal, brambory, sýr strouhaný, mléko, cibulky sterilované, paprika čerstvá červená

Přidat fotografie receptu