Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Snídaně pro velké jedlíky

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Casey Casey

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 356 kJ /
324 kcal
Bílkoviny18,29 g
Tuky21,84 g
Vláknina0,68 g
Cholesterol 538 mg
Sodík 481 mg
Sůl1,12 g
Sacharidy13,26 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Krajíc chleba dáme do toustovače. Mezitím v misce rozmíchám vajíčka s mlékem, soli a pepřem. Mléko dodá jednak na objemu, jednak chuťové jsou pak vajíčka nadýchanější. Krok 2: Na jedné pánvičce rozehřejeme trochu másla a naskládáme vedle sebe plátky slaniny a přiklopíme pokličkou, aby slanina nezačala prskat z pánve. Po několika minutách slaninu obrátíme a osmažíme i druhou stranu (délka smažení záleží na libosti každého jedlíka). Krok 3: Jakmile je slanina hotová, přidáme trochu více másla a přidáme do stejně pánve klobásu a opečeme jako buřty. Krok 4: Zatím v druhé pánvi použijeme zbytek másla na smažení a přidáme vaječnou směs a za stálého míchání uděláme míchaná vejce. Necháme je mírně řidší neb teplem z pánve ještě dojdou. Krok 5: Na servírovacím talíři naaranžujeme toast s malou lžičkou másla, dvěma plátky sýrů, vajíčka, klobásu a slaninu. Podáváme ihned ještě teplé. K vajíčkům můžeme přidat malou misku s kečupem.

Zveřejněno 7. 12. 2015

Poznámka autorky Casey

Pripravujeme-li snidani pro vice lidi, znasobime mnozstvi ingredienci proporcim.

Taktez misto kecupu se daji pouzit ruzne omacky jako napr. Tabasco, kreativite se meze nekladou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Snídaně pro velké jedlíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jN9y

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Snídaně pro velké jedlíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jN9y

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Kouzelné!!!
Něco podobného si občas dělám - říkám tomu - prkýnko moravského zemana!!! Jenom já tam mám domácí uzenou bokovinu, místo plátků osmažené slaniny, a kyselé okurky, a sterilované beraní rohy, a kousek nějakého zrajícího sýra, hermelínu, nivy... a na zapití pochopitelně pivo!!!!!!:-))

Casey: V pohode píš bez interpunkcie, takých receptov je tu veľa a nie je ich problém prečítať.;-)

Vitko: Cary a hacky klidne doplnte, name klavesnici to bohuzel nejde, tak predem dekui :)

Vitko: interpunkci může doplnit jen moderátor nebo admin. Pokud recept zkopíruješ k sobě a vložíš znova, objeví se jako tvůj recept ;-) Receptů bez interpunkce nebo třeba ve slovenštině tu máme plno a myslím, že to fakt nevadí, čitelné a srozumitelné to přece je.:yes:

pokud to autorovi nebude vadit tak doplním háčky a čárky.

Ota: ano, máme háčky i čárky, jenže autor žije v Americe, takže bude asi problém s klávesnicí ;-), ale např. já to normálně přečtu !
K receptu nemám připomínku, dala bych si jen polovinu, ale šlo by to:-p

Nic proti seznamu surovin.
Jen upozornění: čeština má i háčky a čárky.
Rama není máslo.
Pokud je slanina opečená (a nevyndáme ji), pak po opečení klobásy musí být spálená.

Tématické fráze:
pro velké jedlíky, www recept na bokovinu

Suroviny:
vejce, mléko, sýr, chléb, klobása, kečup sladký, rajče, máslo, slanina, máslo, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu