Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 356 kJ / 324 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,29 g |
Tuky | 21,84 g |
Vláknina | 0,68 g |
Cholesterol | 538 mg |
Sodík | 481 mg |
Sůl | 1,12 g |
Sacharidy | 13,26 g |
Postup přípravy
Krok 1: Krajíc chleba dáme do toustovače. Mezitím v misce rozmíchám vajíčka s mlékem, soli a pepřem. Mléko dodá jednak na objemu, jednak chuťové jsou pak vajíčka nadýchanější.
Krok 2: Na jedné pánvičce rozehřejeme trochu másla a naskládáme vedle sebe plátky slaniny a přiklopíme pokličkou, aby slanina nezačala prskat z pánve. Po několika minutách slaninu obrátíme a osmažíme i druhou stranu (délka smažení záleží na libosti každého jedlíka).
Krok 3: Jakmile je slanina hotová, přidáme trochu více másla a přidáme do stejně pánve klobásu a opečeme jako buřty.
Krok 4: Zatím v druhé pánvi použijeme zbytek másla na smažení a přidáme vaječnou směs a za stálého míchání uděláme míchaná vejce. Necháme je mírně řidší neb teplem z pánve ještě dojdou.
Krok 5: Na servírovacím talíři naaranžujeme toast s malou lžičkou másla, dvěma plátky sýrů, vajíčka, klobásu a slaninu. Podáváme ihned ještě teplé. K vajíčkům můžeme přidat malou misku s kečupem.
Zveřejněno 7. 12. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Snídaně pro velké jedlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jN9y
Moje poznámka
Snídaně pro velké jedlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jN9y
Nejnovější recepty
Domácí kváskový chléb
Přidáno před 7 hodinami
Zapečené jitrnice na zelí
Přidáno před 11 hodinami
Prejtem plněné bramborové knedlíky se špenátem
Přidáno před 11 hodinami
Jitrnice s vaječnými kroupami
Přidáno před 11 hodinami
Jelítko s nastavovanou kaší
Přidáno před 11 hodinami
Opečené jitrnice s růžičkovou kapustou
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Luxusní a rychlý makovník: Na vláčný a kyprý moučník je potřeba kvalitní mák, jemnost dodá smetana a bohatší chuť máslo
Pět nejoblíbenějších pomazánek na každý den: Připravte si k rychlé svačině či večeři tuňákovou, avokádovou nebo česnekovou
Švábské kobližky Fasnetsküchle: Tradiční masopustní pečivo musí být dozlatova osmažené a voní skořicí
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nadýchaný piškotový korpus
Neregistrovaný před 5 minutami
Fofr buchta
Neregistrovaný před 28 minutami
Hovězí nudličky na víně s bramborovo - celerovou kaší
Neregistrovaný před 30 minutami
Holandské řízky
Neregistrovaný před 2 hodinami
Listové šátečky s náplní z tvarohu, pudingu a meruněk
Neregistrovaný před 2 hodinami
Palačinky
Neregistrovaný před 2 hodinami
Kuřecí kousky na paprikách
Jan54 před 3 hodinami
Extra rychlé lívance
Neregistrovaný před 3 hodinami
Vařila myšička kašičku
zuzi777a před 3 hodinami
Tukožroutská polévka
Neregistrovaný před 3 hodinami
Tématické fráze:
pro velké jedlíky,
www recept na bokovinu
Suroviny:
vejce,
mléko,
sýr,
chléb,
klobása,
kečup sladký,
rajče,
máslo,
slanina,
máslo,
sůl,
pepř
Komentáře (7)