Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lámané žito do chleba

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

arrefeena

Snadný

Doba přípravy 2 min Doba přípravy: 2 min

2 min (2 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Žito nasypeme do mixéru a rozmixujeme nahrubo. Pokud chceme, můžeme jej poté přesít, ale není to nutné. Před pečením je nutné namočit jej přes noc do vlažné vody a těsně před zamícháním do těsta scedit přes jemný cedník.

Zveřejněno 8. 12. 2015

Poznámka autorky arrefeena

Lámané žito se používá ve skandinávských celožitných kváskových chlebech, ale je to krásné oživení i pro všechny ostatní celozrné chleby.

Žitné obilky se dají sehnat v obchodech se zdravou výživou nebo v eshopech.

Takto lze udělat lámanku i z ostatních zrn. Přeničná lámanka se prodává pod názvem bulghur.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lámané žito do chleba

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lNWM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lámané žito do chleba

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lNWM

Marie

Tématické fráze:
skandinávský chléb, lámaný chleba, žito na chleba, žito recepty, recepty ze žita, chléb žito, žito na pečení na chleba, recepty žito, lámané žito, peceni chleba ze zita, žito zrno chléb recept, zito chleba recepty, recept z zita, chleba žito v žitě, recept na žito, žito na chléb, recept žito, skandinávský chleba, žito do chleba, chléb z lámaného žita

Suroviny:

Přidat fotografie receptu