Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablečný koláč s karamelizovanými jablky

Hodnocení receptu je 4,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hosta hosta

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 761 kJ /
3 050 kcal
Bílkoviny37,51 g
Tuky145,99 g
Vláknina25,05 g
Cholesterol 826 mg
Sodík 76 mg
Sůl0,12 g
Sacharidy373,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z všech ingrediencí dobře pracujeme těsto a dáme na hodinu odpočinout do lednice. Na pánvi necháme zkaramelizovat bez míchání cukr, pak přidáme máslo, oloupaná jablky nakrájená na kousky a ořechy. Promícháme a necháme chvíli dusit. Krok 2: Troubu předehřejeme na 180°C. Do koláčové formy dáme rozválenou polovinu těsta tak, aby trochu tvořilo okraj a dáme upéci dorůžova. Krok 3: Těsto vyndáme z trouby, přidáme jablečnou směs a přikryjeme plackou rozválenou z druhé poloviny těsta a okraje zasuneme k okraji formy. Trochu propícháme vidličkou, aby mohla unikat pára. Krok 4: Pečeme asi 25 minut. Po vyjmutí povrch koláče potřeme rozpuštěným máslem smíchaným s trochou rumu a pocukrujeme.

Zveřejněno 8. 12. 2015

Poznámka autorky hosta

Je tu mnoho podobných koláčů, přidávám další, který má trochu jiný postup a suroviny.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečný koláč s karamelizovanými jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/plWV

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečný koláč s karamelizovanými jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/plWV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Díky za recept, moc chutnal, jablka a karamel můžu.
..no co se týče cucků, už se stalo, že se nerozpustily a naopak mi z toho vzniklo něco, co se už nedalo nijak moc využít. Taková vyschlá cukrová drobenka. Já začínám pozvolna a opatrně míchat, až je to už od krajů trochu rozpuštěné.

Ďakujem za odpoveď - tie biele "cucky" poznám, oni sa potom rozpustia, ale som to považovala normál. Človek sa stále učí...:-)

Jitkas: lépe bych to neřekla - ověřeno mnoha pokusy;-)

magdalenka: Protoze, kdyz se cukr karamelizuje na sucho, tedy bez pridani vody, se vyuziva jeho prirodni vlhkosti, michanim se z cukru voda vyparuje rychleji a on se nedostane do te spravne teploty a misto aby karamelizoval, dela bile hrudky, jakoby moucnati :-/

magdalenka: Jitka to určitě vysvětlí, podle mne se ze začátku nemíchá, že začne dříve rovnoměrněji karamelizovat, osobně ho pak už po počátku karamelizace opatrně promíchám.

Kacírska otázka: prečo nemiešať cukor počas karamelizácie? Jasne, že som o tom už počula, jasne, že to nerobím. Bojím sa, že to prihorí. Preto sa pýtam - má to nejaké odôvodnenie? Dík!

:-p:-p:yes:

Tématické fráze:
jablečný koláč naopak, jablkový koláč, jablečný koláč, jablecny kolac naopak, vídenský jablečný koláč, karamelizace jablek, jablkový koláč naopak, jak zkaramelizovat jablka, kolac naopak, tvarohový koláč s karamelizovanými s jablky, moučník s karamelizovanýma jablkama, jablecny kolac se skaramelizovanymi, jablečný koláč naopak s listový, drobenkový koláč s karamelizovanými jablky, koláč z karamelizovaných jablek, kolac se zkaramelizovanymi jablky, s jablky, obrácený jablkový koláč s karamelizovanémi s jablky, kolac a karamelizivanymijablky, moučník s karamelizovanými jablky

Suroviny:
mouka polohrubá, máslo, cukr moučkový, žloutek, smetana zakysaná, jablko, cukr krupice, máslo, cukr vanilkový, ořechy, máslo, rum, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu