Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Míchaná vajíčka po našem ( domácí)

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Ovcakctverak

Snadný

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min

10 min (10 min příprava)

Suroviny

Porce: dvě porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 650 kJ /
633 kcal
Bílkoviny52,08 g
Tuky45,36 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,55 g
Sodík 596 mg
Sůl1,26 g
Sacharidy4,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků. V kastrůlku roztopíme máslo a přidáme bílky, které za stálého míchání usmažíme do sucha. Krok 2: Potom přidáme žloutky lehce vmícháme a krátce povaříme. Děláme je jen krátce, aby žloutky zůstaly na měkko. Nakonec osolíme. Navrstvíme je na krajíc čerstvého chleba.

Zveřejněno 12. 12. 2015

Poznámka autora Ovcakctverak

Fotky dodám :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Míchaná vajíčka po našem ( domácí)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4Prx

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Míchaná vajíčka po našem ( domácí)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4Prx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

tejaja: Jéééé, děkuji za pochvalu i za krásné fotografie. Úplně jsem na ně zase dostal chuť. Snídaně to jistí:-D

Urobiť dobrú praženicu nemusí byť také primitívne, ako sa na prvý pohľad zdá. Hlavne, ak aj tie vajíčka robíme prvý raz. :-) My sme dávali do praženice na každé vajce 1 lyžicu studenej vody, malo to podobnú chuť ako tieto. Robila som podľa receptu, praženica je chutná. Je to rozdiel oproti smaženiu celých vajec naraz. Len druhý raz nedám na chlebík, toho chleba je tam potom na mňa priveľa.:-D;-)

Moji milí zlatí. Jsem moc rád, že jsem Vás svým domácím receptem tolik zaneprázdnil.
Myslím že stačilo. Úkol dne: sehnat 6 vajec domácích a udělat dle výše uvedeného. Pak se ozvěte. Jste skvělí a mám Vás všechny rád :-)
PS: už se těším :-)

Petra: dodatečně potvrzuji, že ani u nás výraz "oříškové máslo" není nic neobvyklého;-)

Moc mě pobavilo, jakou diskusi dokázala míchaná vajíčka vyvolat. Všem vám děkuju, v předvánočním shonu úsměvné pozastavení.;-):-)):-))

Tak to je 1:0 pro vás, dámy :) Víte, já bych se nad tím ani nepozastavila, ale u casina je možné opravdu všechno, takže tak.... :-)

sikulka7: :-D:-D:-D:-D:-D:-D:yes::yes::yes::yes::yes::yes:

cathleen: :-K:yes::yes::yes:

zizala: možná tohle?
http://www.vitalia.cz/clanky/hnede-maslo-umeni-pre...
Nebo tady: http://www.rozhlas.cz/kraje/pochoutky/_zprava/jak-.........V další fázi se na dně hrnce usadí bílá hmota, která po dalším zahřívání zhnědne a začne vonět po oříšcích. Proto se takovému máslu říká „oříškové máslo“.

:-S Mám ještě jeden dotaz - vajíčka se mají míchat po směru, nebo proti směru hodinových ručiček?

Petra: :-D OK, hledala jsem a při zběžném proběhnutí netu nenašla. Na podrobnější hledání nemám čas. Měla jsem za to, že když ten výraz znám a chápu i já, je asi běžný :-8 Nechci se hádat o slovíčko, je to 1:0 pro Vás :yes:;-)

zizala: tak jo, ale chci důkaz :-D

Petra: Tím je myšleno máslo tak dlouho upravované tepelně, až má oříškovou barvu a voní. Tento výraz se používá často ;-):-))

casino: Mě fascinuje, jaké slovní obraty jste schopen vymyslet. Máslo "na oříšek" :D Nic takového se nepoužívá:o)

Tak kdo se ještě přidá do diskuse? Míchaná vajíčka - dobrý námět.My jsme je uměli usmažit už jako předškoláci.No, ale je asi jiná doba.Ještě dám jednu radu - do másla přidávám osmažit špetku kmínu (celého), zlepší to chuť.Všem smažitelům přeju úspěch !! ;-):-8

Tak toto je sofistikovaný způsob:yes: ale stejného výsledku lze dojíti i bez dělení žlutého od bílého a při použití jen pánve;-)
Těsně před tím, než je máslo na "oříšek" (začíná hnědnout) opatrně (bez protržení žloutku) vyklepnout vejce - bilky se okamžitě začnou srážet; vařečkou (špachtlí) bílky zlehka pohybujeme aby nepřichytly, žloutky vcelku držíme bokem. Až nám přijde, že bílky jsou už SKORO podle našeho gusty, odstavíme pánev z tepla, protrhneme žloutky a zlehka zamícháme. Počítáme s tím, že pánev trpí tepelnou setrvačností, ale komu jídlo přijde moc "živé", tak mu může ještě trošku zatopit:-)

:-)P.S.
Ale smažit bílky dosucha??? :-(
Možná změnit formulaci, protože bílky "usmažíme do sucha" není to správné vaječinové...:-* No, tedy u nás bych s tím neuspěl;-)

O tom nepochybuju !!:-p

sikulka7: Odměnou za složitost je vynikající chuťový zážitek :-)

Díky, netušila jsem, jak je složité usmažit vejce. Určitě uložím !!!:-O

Tématické fráze:
míchaná vajíčka, recepty na michny vajíčka, míchané žloutky, michana vajicka bilek zloutek, recept s vajicky, jak dlouho míchat vajíčka, míchaná vajce, míchná vajíčka na měkko, nejlepší míchaná vajíčka podle petry, vajicka umeli, michana vajíčka z bílků, po našem, míchaná vajíčka žloutek, recept míchaná vajíčka, míchané vejce z bílků, míchaná vejce z s bilku, recept na míchaná vajíčka, recepty na míchaná vajíčka, míchaná vejce ze žloutků, michana vajicka do polévky

Suroviny:
vejce, máslo, sůl

Přidat fotografie receptu