Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapří rolované bifteky se slaninou a houbovou omáčkou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

frejka55

Náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 878 kJ /
3 795 kcal
Bílkoviny143,68 g
Tuky348,87 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 1,07 g
Sodík 3,64 g
Sůl9,05 g
Sacharidy19,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kapří filet rozdělte nožem na proužky široké cca 2,5 cm a posypejte je rovnoměrně ze všech stran směsí soli s drceným pepřem i kmínem (výborný je citrónový pepř). Postupně od středu pak stáčejte jeden za druhým na prkénku do podoby kotoučů a zároveň rybí kousky prokládejte stejně širokými proužky anglické slaniny (poslední vnější otočku tvoří rovněž slanina). Krok 2: Každý úhledně stočený biftek stáhněte po obvodu delším pruhem složeného alobalu a všechny zprudka opečte v pánvi na rozehřátém oleji či sádle, aby se ryba zatáhla a nepustila šťávu. Zapečený kotouč opatrně překlopte na druhou stranu, lehce stáhněte oheň a maso dopečte. Případně kousky vložte na chvilku v pekáčku do vyhřáté trouby. Krok 3: V předstihu připravte houbovou omáčku: Sušené houby jemně rozdrťte (můžete v chopperu), zalité horkou vodou cca 10 minut povařte a nechte vše zvolna zchladnout. V kastrůlku na rozehřátém másle nechte zesklovatět jemně nasekanou cibuli a zaprašte ji moukou. Krok 4: Dobře umíchanou světlou cibulovou jíšku nařeďte houbovým vývarem s drcenými nabobtnalými houbami a vše zvolna provařte. Omáčku dále zjemněte smetanou, ochuťte ji solí a bílým pepřem. Rozdělte ji pak na nahřáté talíře, přidejte připravené kapří bifteky a porce dozdobte plátky citrónu, snítkou petrželky a proužky kapie. Jako příloha se hodí různě upravené brambory včetně hranolků, pečivo či rýže.

Zveřejněno 13. 12. 2015

Poznámka autora frejka55

Podrobný fotopostup včetně návodu na houbovou omáčku najdete ZDE:http://www.hobbymanie.tv/clanek/kapri-rolovane-bif...

Nejnovější recepty z naší dílny najdete ZDE:

https://www.facebook.com/nejrecepty/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapří rolované bifteky se slaninou a houbovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/plDV

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapří rolované bifteky se slaninou a houbovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/plDV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
recept na kapra, ryba s houbovou omáčkou, recept tatarsky bif, biftek se slaninou, kapri recepty s omackou

Suroviny:
filet z kapra, sůl, pepř černý, kmín drcený, slanina anglická, olej, houby sušené, máslo, cibule, mouka polohrubá, smetana sladká, sůl, pepř bílý mletý, citron, petrželka, kapie

Přidat fotografie receptu