Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lín na slanině

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jiri V. Jiri V.

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie623 kJ /
149 kcal
Bílkoviny0,14 g
Tuky16,40 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 51 mg
Sodík 0 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy0,16 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lína vykucháme a očistíme. Osolíme zvenku i zevnitř, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet. Do břišní dutiny lína vložíme několik snítek petrželové natě. Krok 2: Rybu obalíme anglickou slaninou a dáme do pekáče, který jsme vymazali máslem. Na rybu dáme zbytek másla a pečeme cca 30 minut v troubě vyhřáté na 180°C. Přeléváme výpekem.

Zveřejněno 20. 12. 2015

Poznámka autora Jiri V.

Zdroj receptu – internet Tradiční recepty.cz.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lín na slanině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wvz1

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lín na slanině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wvz1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Dnes jsem lína připravovala, sice jako filet na kmíně a opekla jsem na sádle, ale je to podobně jednoduchý a výtečný postup a proto jsem přidala fotku. Byla to pochoutka. Bod jsem už dala dřívě. Pokud by se vám fotka nezamlouvala, smažu ji.

Maryje: Fotku nemazat, je pěkná. :-) Někdy dělám ryby na sádle, jindy dávám slaninu. Děkuji za odzkoušení a obměnu receptu.:-K

hanahcotton: pod váš komentář se můžu podepsat.
Ryby miluji a lín je dle mého názoru jedna z nejchutnějších ryb vůbec. A jak tvrdí pan Štěpnička, ryba nedoceněná. Škoda jen, že není běžně k sehnání a žádný zdatný rybář se v mém okolí nevyskytuje.

Rybu na tenhle způsob jsem už dělala a pro změnu jsem vynechala máslo;-)vypečená anglická byla vynikající:yes:

:-p:yes::yes:

Lín je náramně chutná ryba ať už se slaninou, nebo bez ní ;-):yes:

Lenunka:ale to už jsou úplně jiné recepty,to nemá s tímto receptem nic společného;-)a myslím,že i takto upravovanou rybku tak často neděláme.Ono záleží taky o jakou rybu jde,některá ryba je tak tučná,že ani to máslo už tam není vhodné;-)

Simona Skolakova: máš pravdu, smažený kapr není lehké jídlo, ale zas se tahle úprava dělá jednou za rok:-), je to spíš rituál:-)
Anna Kocikova: Já na ryby opravdu preferuji máslo a bylinky, tymián, česnek a tak, max olivový olej, ale je jasné, že každý preferuje něco jiného a tenhle recept je určitě chutný:-)

Lenunka:no trošku bych nesouhlasila;-)protože i vánoční smažený kapr není až tak lehké jídlo a přesto ho děláme;-)a ještě s bram.salátem;-)
Ale pokud si člověk chce udělat lehčí jídlo,tak samozřejmě zvolí rybku udělat dle jiného receptu;-)

Nevím jak chutná lín:-8nikdy jsem neměla možnost tuto rybku ochutnat;-),ale mám ryby ráda a i na tento způsob by mi ryba chutnala:-p:-p:yes:

Jiříku,moc fajn recept:-p:yes::-K
Pstruha,nebo i filé obalené v plátcích angl.slaniny,nebo česnekovém boku máme také rádi:-*

Lenunka:Klasika-máslo a bylinky...mňam,to je velice dobrá bašta:yes:U tohoto receptu ale těch pár plátků slaniny na lehkosti jídla nikterak neubere;-)
Manžel,když někdy přinese domů sivena,tak ho pro jeho suché maso,také občas proloží plátky domácího uzeného bůčku:-p

Ryba na slanině mi nedává smysl, rybu si člověk dělá, když chce lehké jídlo. Podle mě by stačilo to máslo a bylinky:-)

Tématické fráze:
recept na lína, lín recepty, lín na másle, lín recept, lín top recepty, recepty lín, recepty na lína, lin obecny recepty, smažený lín, recept lin, recepty z lína, lín, lin na slanine, jak udělat lína, uprava lína, lín v kuchyni, lin se slaninou, lín a jeho úprava, recept lín na na másle, lin na

Suroviny:
lín, slanina anglická, citron, máslo, nať petrželová, sůl

Přidat fotografie receptu