Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí vaječný koňak mé babičky

Hodnocení receptu je 4,7 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Matula

Snadný

Doba přípravy 1460 min Doba přípravy: 1440 min Doba tepelné úpravy: 20 min

1460 min (1440 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: cca 18

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 046 kJ /
2 640 kcal
Bílkoviny18,40 g
Tuky31,63 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,06 g
Sodík 63 mg
Sůl0,17 g
Sacharidy264,23 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V mixéru dokonale promícháme 25 dkg moučkového cukru a 5 žloutků. Krok 2: Poté pomalu přidáváme kondenzované slazené mléko, vanilkový cukr a pokud je směs hustá a špatně se promíchává, začínáme pomalu přilévat l rum. Krok 3: Stále důkladně promícháváme až vzniklá směs je konzistentní, tekutá a bez hrudek. Získáme cca 1 l vaječného koňaku. Krok 4: Vzniklou směs nalijeme do 2 půllitrových lahví a dáme do chladna vyzrát minimálně 1 den. Před použitím mírně protřepeme. Dobrou chuť.

TIP: Vaječný likér jako symbol adventu. Jak na jeho přípravu?

Zveřejněno 31. 12. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí vaječný koňak mé babičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pl5p

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí vaječný koňak mé babičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pl5p

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Tento vaječňák je nejvíce podobný tomu co jsem letos dělal. Největší rozdíl je že místo rumu jsem použil vodku a 4 lžíce třtinového cukru.

spagetka: Jesenka v tubě je myslím pořád běžně v Albertu. Ale to množství bych asi potřebovala tak 20 těch Jesenek, abych měla likér :-). V plechovkách jsem ji neviděla;-)

Jo, už jsem našla jesenku, takhle si ji pamatuju
https://www.facebook.com/tatramlekojesenka
a tady vzpomínka na pikao a piknik, obojí mi chutnalo
http://www.obrazky.cz/?q=pikao&fulltext&mm=2#utm_s...

Zdá se mi, že "Jesienka" byla kondenzovaná smetana v tubě.

magdalenka: myslím, že máš pravdu, že to bylo pikao :yes::yes::yes:

spagetka:Myslím, že "Jesienka" bolo (možno ešte je) sladené kondenzované mlieko v tube. Teraz som kúpila kakaové sladené kondenzované mlieko v tube - cákala som tým povrch Marlenky. Volá sa to "Pikao". Myslíš asi na to?

Já, protože od mala miluju čokolády všeho druhu, si do něj rozpustím kvalitní čokoládu a pak jen debužíruju. Mám pocit, že se prodávalo ne snad přímo čokoládové Salko, ale něco na ten způsob, už si na název nevzpomenu - nebyla to jesenka? a taky to v nouzi šlo, i když čokoláda je čokoláda:-*:-*:-p
Jinak v tomhle jsem taky trošku "zastaralá":-8:-8 poctivě třu vařečkou.

No, moje máti třela žloutky s cukrem vařečkou...
Já žloutky s cukrem šlehám...
Příště fakt zkusím MIXÉÉÉR...

Tento podobny konak delavam take a musim rici, ze je vyborny k po-obednim zakuskum ci i do cerne kavy ci jen tak samotny. Davam jeden kladny bodik! :-p

Tématické fráze:
vaječný koňak z kondenzovaného mléka, domací vaječný koňak, vaječný konak domácí, čokoládový vaječný koňak, vaječný koňak z mleka, vaječný likér od babičky, vaječný koňak albert, vaječný koňak bez kondenzovaneho mleka, čokoládový koňak, domaci čokoládový koňak, babiččin vaječný koňak, pikao liker, hustý domácí vaječný koňak, recept na vaječný koňak z albert, vaječný koňak s mlekem, vaječny konak z kondenzovaného mléka, albert vaječný konak, domácí vaječný koňak recept, vaječný koňak babiččin, vaječný koňak podle babičky

Suroviny:
cukr moučkový, mléko kondenzované slazené, žloutek, cukr vanilkový, rum

Přidat fotografie receptu