Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Celozrnný koláč s dýní a špenátem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Vareniste.cz Vareniste.cz

Středně náročný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 40 min

55 min (15 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 8 porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 855 kJ /
2 833 kcal
Bílkoviny110,28 g
Tuky169,93 g
Vláknina38,26 g
Cholesterol 1,54 g
Sodík 2,41 g
Sůl6,21 g
Sacharidy199,29 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouku s máslem prsty promačkávejte, až vznikne drobenka. Přidejte vejce, sůl a uhněťte vláčné těsto. Zabalte do fólie a nechte alespoň půl hodiny v lednici uležet. Krok 2: Těstem vyložte formu. Troubu zapněte na 180 ⁰C. Krok 3: Dýni nakrájejte na drobné kostky. Na pánvi rozehřejte olej a přidejte nakrájenou cibuli. Zlehka ji restuje dozlatova. Přidejte česnek, nechte lehce rozvonět a přidejte špenát. Osolte a nechte jej ovadnout. Poté přendejte do misky a nechte trochu zchladnout. Přidejte do mísy dýni. Krok 4: Zvlášť vymíchejte vejce s ricottou, solí, pepřem a bylinkami. Můžete použít jak čerstvý, tak sušený tymián. Přidejte ho tam podle vaší chuti. Tuto směs vmíchejte k zelenině. Pořádně promíchejte a rovnoměrně nalijte do těstem vyložené formy. Krok 5: Vložte do trouby a pečte cca 40 minut. Krok 6: Něco navíc: Ačkoli jsem plánovala koláč před upečením posypat piniovými semínky, tak jsem na to bohužel zapomněla ale, jistě by se k tomu hodili.

Zveřejněno 2. 1. 2016

Poznámka autorky Vareniste.cz

Místo špenátu můžete použít poloviční množství mangoldu.

Další mé recepty najdete na: http://www.vareniste.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Celozrnný koláč s dýní a špenátem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xwMq

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Celozrnný koláč s dýní a špenátem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xwMq

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

tejaja: Přinesla jsem si totiž z farmářských trhů nějaký přerostlý mangold a přišlo mi, že neovadá tak moc, jako špenát :-)

Mám otáízku k poznámke. Prečo polovičné množstvo mangoldu ? Používam mangold namiesto špenátu bežne, pretože si ho na záhrade pestujem skoro 40 rokov, a nikdy jeho množstvo neredukujem.;-)

Tématické fráze:
dyne spenat, slaný koláč s dýní, koláč s dýní na slano, quiche s dýní, příprava přerostlého čerstvého špenátu, celozrnové recepty s dýně hokaido, kolač s dyní, celozrnný koláč dýně hokaido, špagety s dýní a špenátem, slaný koláč s dýní a špenátem, celozrnný koláč s dýní, dyne se špenátem, špenát s dýní, koláč s dyní a riccotou, zeleninový celozrnný koláč

Suroviny:
mouka hladká celozrnná, máslo, vejce, sůl, cibule, olej olivový, česnek, špenát, dýně hokkaido, vejce, sýr ricotta, sůl, pepř mletý, tymián

Přidat fotografie receptu