Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křepelky ala divočina

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Johanka128 Johanka128

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Křepelky omyjeme a posypeme kořením Divočina. Na dno pekáče poklademe plátky másla nebo Hery a na ně vyskládáme křepelky. Na každou můžeme položit ještě další kousek másla nebo Hery. Krok 2: Troubu vyhřejeme na 150 stupňů. Pekáč přikryjeme víkem a vložíme do trouby. Krok 3: Pečeme cca 35 minut, po 15 minutách křepelky zkontrolujeme a můžeme v pekáči obrátit, aby se propekly rovnoměrně. Krok 4: Po cca 35 minutách do pekáče přidáme žampiony pokrájené na půlky, troubu zvýšíme na 230 stupňů a dáme na 10-15 minut dopéci. Pokud se máslo vypeklo, podlijeme. Krok 5: Křepelky vytáhneme z trouby a podáváme s vhodnou přílohou, my jsme měli pohankové těstoviny a kysané zelí.

Zveřejněno 3. 1. 2016

Poznámka autorky Johanka128

Během pečení je třeba křepelky pohlídat, taky záleží na každé troubě, jak peče. Posledních 10-15 minut je hlavně kvůli žampionům.

Je to neskutečná obíračka, ale chuťově vynikající.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křepelky ala divočina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X2WA

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křepelky ala divočina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X2WA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Jana Remkova: Ony to jsou taková minikuřátka:-) Když se dá koření, není potřeba ani sůl, protože koření samo o sobě dodá chuti dost. Žampiony k tomu byly super. Možná by byla lepší příloha šťouchané brambory, ty jsem původně chtěla udělat, ale až pozdě jsem zjistila, že jich mám málo, tak byly těstoviny.

Já už je dělala. Jsou vlastně hodně podobné kuřeti. Docela dobrý nápad s těma houbama a divokým kořením :-p:yes:

Simona Skolakova: Tak to se už těším na zážitek:-) Ony vypadají a i jsou maličké, ale mně třeba stačila jedna na večeři úplně v pohodě.

Johanka128: tak to by mi nevadilo,já jsem vždy ráda obírala,třeba se mi někdy poštěstí a koupím:-p:yes:

Simona Skolakova: Je to takový křehký masíčko...jen je tam hodně obírání:-)

Křepelku jsem nikdy nejedla,ale ochutnala bych:-p:yes:

:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
příprava křepelky, křepelka recept, příprava křepelek, recept na křepelku, křepelky recept, recept na přípravu křepelky, krepelky recepty, divočina recepty, recept krepelka, recepty na přípravu křepelek, recept divocina, recept na přípravu křepelek, křepelka s tymiánem recept, recepty na křepelku, minikuřátka recepty cz, recept krepelky, krepelka recepty, recept na minikuřátka, příprava na křepelky, recepty z křepelek

Suroviny:
křepelky, máslo, koření divočina, žampióny

Přidat fotografie receptu