Jablečný koláč "Chryzantéma"
Netradiční zpracování kynutého těsta přináší tento jablky zdobený koláč. Díky kefíru je těsto dokonale vláčné a nadýchané. Na jeho povrchu je pak zdobení z kousků těsta a plátků jablíček, které vytváří efekt známé kytky, po nějž je pojmenovaný.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 209 kJ / 3 396 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 83,80 g |
Tuky | 67,21 g |
Vláknina | 42,65 g |
Cholesterol | 683 mg |
Sodík | 748 mg |
Sůl | 1,67 g |
Sacharidy | 571,83 g |
Postup přípravy
Krok 1: Těsto uděláme v domácí pekárně: Do pekárny vložíme suroviny na těsto v uvedeném pořadí a zapneme program na kynuté těsto.
Krok 2: Hotové vykynuté těsto rozdělíme na třetiny a každou třetinu postupně vyválíme a vykrájíme z ní kolečka.
Krok 3: Odkrojky těsta spolu prohněteme a také vyválíme. Vyváleným zbytkem těsta vyložíme dortovou formu.
Krok 4: Jablka přepůlíme, vybereme si asi tři hezké půlky, ty odložíme stranou. Zbytek jablek oloupeme a nahrubo nastrouháme. Vmícháme lžíci cukru, špetku skořice, pudinkový prášek a propláchnuté okapané rozinky.
Krok 5: Strouhaná jablka navrstvíme na těsto ve formě.
Krok 6: Odložené neoloupané půlky jablek nakrájíme na tenoučké plátky. Vezmeme vždy jedno vykrojené kolečko těsta, přiložíme plátek jablka, kolečko přepůlíme a konce z obou stran dobře k sobě přimáčkneme, utvoříme z těsta jakousi slzičku.
Krok 7: Takto postupně zpracujeme všechna připravená kolečka. Hotové slzičky naskládáme dokola od kraje do středu na jablečnou náplň ve formě.
Krok 8: Koláč potřeme rozšlehaným vejcem a lehce posypeme hnědým cukrem.
Krok 9: Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 40-45 minut.
Krok 10: Před podáváním necháme dobře vychladit a můžeme pocukrovat moučkovým cukrem.
Krok 11: Vychlazený báječně chutná s troškou zakysané smetany.
Zveřejněno 5. 1. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jablečný koláč "Chryzantéma"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lN1r
Moje poznámka
Jablečný koláč "Chryzantéma"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lN1r
Nejnovější recepty
Treska s květákovým pyré
Přidáno před 1 hodinou
Kořeněné cukroví
Přidáno před 2 hodinami
Vánoční stromečky
Přidáno před 4 hodinami
Tvarohové linecké koláčky
Přidáno před 5 hodinami
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 8 hodinami
Pečené kukuřičné kuře a pečená zelenina s hummusem
Přidáno před 8 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Palačinky s džemem
kristyna.potenska před 1 hodinou
Minutkové kuřecí nudličky
Kratochvilka před 1 hodinou
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Papaja5 před 3 hodinami
Masové koule v kari omáčce
ricci před 4 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 4 hodinami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 5 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 19 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 20 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 20 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 20 hodinami
Tématické fráze:
jablečný koláč,
jablecny kolac z podmasli,
chryzantema domácí,
jablečný koláč z kefíru,
nadyˇchaný jablečný koláč ze tří surovin,
nadýchaný kynutý jablečný koláč,
recept jablečný koláč,
hotovy jablečný koláč,
mika59 jablečný koláč,
jablečný koláč s kefírem,
recept na jablečný koláč,
chryzanténa recept,
jablecnykolac,
jablečný koláč s pulku jablek,
jablecnykolac chryzantema,
koláč s pulkama jablky,
rychlý jablečný koláč z kefíru,
koláč s půlkama jablek,
nadychany jablecny kolac,
jablečný koláč chrysantema
Suroviny:
kefír,
vejce,
máslo,
rum,
sůl,
mouka polohrubá,
cukr,
droždí čerstvé,
jablko,
cukr hnědý,
pudink vanilkový,
skořice,
rozinky,
vejce,
cukr hnědý
Komentáře (13)