Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové pod borůvkovou peřinou

Hodnocení receptu je 3,5 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

spagetka spagetka

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 687 kJ /
1 598 kcal
Bílkoviny109,86 g
Tuky96,51 g
Vláknina9,94 g
Cholesterol 428 mg
Sodík 1,14 g
Sůl2,69 g
Sacharidy53,03 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny na marinádu pečlivě vymícháme. Naložíme maso, hezky obalíme a marinujeme 1 – 2 hodiny. Krok 2: Na rozpáleném tuku orestujeme zprudka slaninu, cibuli a maso, které jsme vytáhli z marinády a nechali okapat. Do nádoby pomalého hrnce vložíme směs masa, borůvek a zalijeme marinádou. Pomalíme na High 3 hodiny. Krok 3: Pak vmícháme smetanu s hladkou moukou a ještě pomalíme cca 20 minut. Dochutíme a podáváme. Jako přílohu jsem dělala rýži s trochou kurkumy, 1 hřebíčkem a zrnkem badyánu.

Zveřejněno 6. 1. 2016

Poznámka autorky spagetka

Samozřejmě lze ukuchtit i bez pomalého hrnce.

Recept jsem dělala s ohledem na diabetickou dietu.

Zdroj: časopis Diastyl, upraveno

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové pod borůvkovou peřinou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kN35

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové pod borůvkovou peřinou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kN35

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

cathleen: já to po těch 20 minutách přepla na přihřívání a ještě to tam nějakou dobu perlilo, takže rozhodně byla mouka provařená dokonale, to už mám vyzkoušené, že stačí nechat i na prohřívání:yes::yes:.

rihana: u nás máme rádi kombinaci ovoce a masa, sladko pálivější chutě, fakt záleží na zvyku. Stačilo by třeba u někoho ochutnat, jako to udělali moji známí a dnes už tyto kombinace vařej běžně.

mika59 děkuju :-K

Já bych čerstvě zahuštěnou omáčku v PH vařila mnohem déle než 20 minut - mouku je třeba minimálně těch 20 minut provařit, ale když to v PH zahustíš, zchladí se to a určitě i půl hodiny potrvá než znovu zavaří.

maris: :-D:-D:-D:-D:-D:yes:

Borůvky sice mám, ale nenajdu k tomu odvahu.

Super :yes::yes:

maris: tejaja: :-D:-D:-D:-D :yes::yes::yes::yes:, to musíte děvčata v létě, a ještě na to mít člověka ;-);-);-), ale dobré to opravdu je.

tejaja: Jedna Maruška sedí na gauči a jít do lesa by ji nikdo nedonutil:-))

Len kde je Maruška, čo by mi na čučoriedky do lesa zašla...:-D Ale recept je výborný, ja osobne mám rada kombináciu mäsa a ovocia. :yes:

Tématické fráze:
top recepty, pomalime veprove maso recepty, tncz nova, recept na boruvkovou marmeladu z mrazenych boruvek, maso pod sněhovou peřinou

Suroviny:
plec vepřová, olej, víno červené suché, krém balsamico, marmeláda, skořice, květ muškátový, chilli, pepř citronový, sůl, borůvky, slanina anglická, cibule červená, tuk, smetana na vaření, mouka hladká

Přidat fotografie receptu