Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové pod borůvkovou peřinou

Hodnocení receptu je 3,5 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

spagetka spagetka

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 687 kJ /
1 598 kcal
Bílkoviny109,86 g
Tuky96,51 g
Vláknina9,94 g
Cholesterol 428 mg
Sodík 1,14 g
Sůl2,69 g
Sacharidy53,03 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny na marinádu pečlivě vymícháme. Naložíme maso, hezky obalíme a marinujeme 1 – 2 hodiny. Krok 2: Na rozpáleném tuku orestujeme zprudka slaninu, cibuli a maso, které jsme vytáhli z marinády a nechali okapat. Do nádoby pomalého hrnce vložíme směs masa, borůvek a zalijeme marinádou. Pomalíme na High 3 hodiny. Krok 3: Pak vmícháme smetanu s hladkou moukou a ještě pomalíme cca 20 minut. Dochutíme a podáváme. Jako přílohu jsem dělala rýži s trochou kurkumy, 1 hřebíčkem a zrnkem badyánu.

Zveřejněno 6. 1. 2016

Poznámka autorky spagetka

Samozřejmě lze ukuchtit i bez pomalého hrnce.

Recept jsem dělala s ohledem na diabetickou dietu.

Zdroj: časopis Diastyl, upraveno

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové pod borůvkovou peřinou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kN35

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové pod borůvkovou peřinou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kN35

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

cathleen: já to po těch 20 minutách přepla na přihřívání a ještě to tam nějakou dobu perlilo, takže rozhodně byla mouka provařená dokonale, to už mám vyzkoušené, že stačí nechat i na prohřívání:yes::yes:.

rihana: u nás máme rádi kombinaci ovoce a masa, sladko pálivější chutě, fakt záleží na zvyku. Stačilo by třeba u někoho ochutnat, jako to udělali moji známí a dnes už tyto kombinace vařej běžně.

mika59 děkuju :-K

Já bych čerstvě zahuštěnou omáčku v PH vařila mnohem déle než 20 minut - mouku je třeba minimálně těch 20 minut provařit, ale když to v PH zahustíš, zchladí se to a určitě i půl hodiny potrvá než znovu zavaří.

maris: :-D:-D:-D:-D:-D:yes:

Borůvky sice mám, ale nenajdu k tomu odvahu.

Super :yes::yes:

maris: tejaja: :-D:-D:-D:-D :yes::yes::yes::yes:, to musíte děvčata v létě, a ještě na to mít člověka ;-);-);-), ale dobré to opravdu je.

tejaja: Jedna Maruška sedí na gauči a jít do lesa by ji nikdo nedonutil:-))

Len kde je Maruška, čo by mi na čučoriedky do lesa zašla...:-D Ale recept je výborný, ja osobne mám rada kombináciu mäsa a ovocia. :yes:

Tématické fráze:
top recepty, pomalime veprove maso recepty, tncz nova, recept na boruvkovou marmeladu z mrazenych boruvek, maso pod sněhovou peřinou

Suroviny:
plec vepřová, olej, víno červené suché, krém balsamico, marmeláda, skořice, květ muškátový, chilli, pepř citronový, sůl, borůvky, slanina anglická, cibule červená, tuk, smetana na vaření, mouka hladká

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu