Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Béřovický králík

Králičí maso je jemné a dietní. Má téměř všestranné možnosti kuchyňské úpravy. Béřovický králík je naložený do marinády a pak upečený. Je to na našich stránkách velmi oblíbený recept. Není složitý, takže ho zvládne téměř každý.

Hodnocení receptu je 4,9 (82×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 120 min bez doby marinování

150 min (30 min příprava + 120 min tepelná úprava, bez doby marinování)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 292 kJ /
1 982 kcal
Bílkoviny4,80 g
Tuky203,67 g
Vláknina13,33 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,44 g
Sůl8,53 g
Sacharidy29,48 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Stroužky česneku oloupeme. Krok 2: Ze surovin namícháme marinádu, do které naložíme králičí maso, nejméně na 24 hodin. Krok 3: Králíka podlijeme trochou vody, přikryjeme alobalem a vložíme do trouby. Krok 4: Pečeme doměkka, zhruba 2 hodiny. Před koncem pečení maso odkryjeme, aby chytilo barvu. Krok 5: K takto upečenému králíkovi můžeme jako přílohu dát rýži nebo slijeme výpek, zahustíme smetanou a podáváme s knedlíkem.

TIP: Jaké připravit knedlíky

Zveřejněno 19. 4. 2009

Poznámka autorky JanaDorazinova

Recept jsem asi před rokem objevila na Receptech.cz, kde není uveden autor. Je to, aspoň pro mne, nejlepší úprava králíka, jakou jsem kdy jedla.

Foto přidávám - zatím jen naložené maso.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Béřovický králík

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X6YA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Béřovický králík

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X6YA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (125)

:-)<3:yes::yes::-K

Nejlepší králík, co znám 🥰

To je takový fenomén v našich končinách, vše opatlat kečupem, že?

Dobrý den.Přidávám k receptu ještě 2 lžičky medu.Luxusní.

Autorka receptu si tento komentář již nepřečte ;-( , ale i tak musím poděkovat za povedený recept. Moc jsme si pochutnali, rozhodně jsem nevařila naposled. :-K .

Gabina: to rozhodně není na škodu :-)

JanaDorazinova: ještě jsem přidala kousek anglické slaniny

Gabina: Děkuji a jsem ráda, že chutnal :-)

Vynikající!!! :yes: přidala jsem foto

Drahomíra Pavlíčková 27. 9. 2017 09:29
Moc dobré, včera jsem dělala, ale dala bych tam příště míň oleje.

Drahomíra Pavlíčková: I já dávám oleje méně :-)

Králík výborný. Zařazujeme do rodinných receptů.. k němu Karlovarský knedlík, to byla bašta <3. Jen jsme ho zbaštili tak rychle, že se nestihl vycvaknout :-D

luciehutt: Že jo? Tohle nám taky strašně chutná :-)

Vilma Miková 9. 11. 2016 04:41
No tak jsem vyzkoušela zaplať bůch jen na dvo králičích stehnech a nejsem z toho nijak urvaná . Znam lepší recepty

Vilma Miková : Samozřejmě, beru:-8. Každému nemusí chutnat. U nás je tento králík TOP ;-)

JARKA - : proč ty slzy? :-D

Zdeněk: Jojo, ten je. Moje nejoblíbenější úprava králíka. Moc děkuji :-8

Zobrazit starší odpověď

;-(:yes::yes::yes::-*:-*

Tereza Blazkova:

mika59: Holky, moc vám děkuji, i u nás se ve většině případů dělá králík béřovický :-)

Tématické fráze:
nejlepší recepty z králíka, králík recepty, nejlepší recept na králíka, králík, nejlepší recepty na králíka, jak nalozit kralika, recept na králíka, recepty z králíka, úprava králíka, králík naložený v marinádě, králík recept, nejlepsi kralik, recepty na králíka, králík recepty bezkonkurenční, úprava králíka - recepty, beřkovický králík, recept králík, recepty na úpravu králíka, top recepty králík, recepty králík

Suroviny:
maso králičí, olej, sůl, kečup sladký, hořčice, pepř mletý, paprika sušená sladká, cibule, česnek

Přidat fotografie receptu