Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krůtí v kávové marinádě s celerovým salátem

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Angel 666 Angel 666

Středně náročný

Doba přípravy 40 min Doba tepelné úpravy: 40 min

40 min (40 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 3-4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 934 kJ /
1 179 kcal
Bílkoviny98,45 g
Tuky75,91 g
Vláknina5,61 g
Cholesterol 275 mg
Sodík 4,75 g
Sůl11,86 g
Sacharidy22,76 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny ingredience na marinádu smícháme, maso s marinádou potřeme a uložíme ho přes noc do chladu v uzavřené nádobě. Krok 2: Druhý den maso přendáme do pekáčku a přikryté poklicí nebo alobalem pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 40 minut. Hotové maso necháme vychladnout. Krok 3: Celer oloupeme a nakrájíme na tenoučké nudličky velikosti sirek. Pokapeme ho citrónovou šťávou. Vmícháme do něj zakysanou smetanu, majonézu, hořčici, sůl a sekanou petrželku. Krok 4: Maso nakrájíme na tenké plátky a podáváme na porci hotového salátu.

Zveřejněno 16. 1. 2016

Poznámka autorky Angel 666

Recept je z knihy Kuchařka z románu s vůní kávy a špetkou skořice. Je opravdu výborný :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí v kávové marinádě s celerovým salátem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YN3p

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí v kávové marinádě s celerovým salátem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YN3p

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (3)

Zajímavé :yes: Salát znám, přidávám ještě pár posekaných vlašských ořechů. Maso mě zaujalo, ukládám k vyzkoušení :yes:

Hm, to vypadá zajímavě ;-):-p

Je mi ctí dát ti první bod :-)

Tématické fráze:
krutí v majoneze, krůtí nudličky v majonéze

Suroviny:
káva mletá, chilli, římský kmín mletý, paprika sušená uzená, cukr třtinový, sůl, olej olivový, prsa krůtí, bulva celerová, smetana zakysaná, majonéza, hořčice pikantní, šťáva citronová, sůl, petrželka

Přidat fotografie receptu