Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 552 kJ / 2 044 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 76,45 g |
Tuky | 18,33 g |
Vláknina | 47,14 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3,22 g |
Sůl | 8,00 g |
Sacharidy | 370,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Těsto uděláme v domácí pekárně:
Do nádoby pekárny vložíme suroviny v uvedeném pořadí a zapneme program na těsto. Krok 2: Po vykynutí těsto vyválíme do velkého obdélníku a nakrájíme na proužky asi 3 cm široké. Krok 3: Každý proužek složíme jako harmoniku a skládáme na výšku do čtvercové formy (20x20 cm). Krok 4: Troubu rozehřejeme na 220 °C, na dno trouby vložíme kastrůlek s vodou a vložíme formu. Krok 5: Asi po 15 minutách teplotu ztlumíme na 200 °C a pečeme celkem asi 40 minut. Krok 6: Hotový chléb by na poklep měl znít dutě. Pečený vyklopíme z formy a necháme zchladnout na mřížce.
Do nádoby pekárny vložíme suroviny v uvedeném pořadí a zapneme program na těsto. Krok 2: Po vykynutí těsto vyválíme do velkého obdélníku a nakrájíme na proužky asi 3 cm široké. Krok 3: Každý proužek složíme jako harmoniku a skládáme na výšku do čtvercové formy (20x20 cm). Krok 4: Troubu rozehřejeme na 220 °C, na dno trouby vložíme kastrůlek s vodou a vložíme formu. Krok 5: Asi po 15 minutách teplotu ztlumíme na 200 °C a pečeme celkem asi 40 minut. Krok 6: Hotový chléb by na poklep měl znít dutě. Pečený vyklopíme z formy a necháme zchladnout na mřížce.
Zveřejněno 28. 1. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Volánkový chlebík, vhodný k polévkám
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/okDN
Moje poznámka
Volánkový chlebík, vhodný k polévkám
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/okDN
Nejnovější recepty
Biskupský beránek
Přidáno před 8 hodinami
Barevná vajíčka
Přidáno před 10 hodinami
Pikantní segedínský guláš
Přidáno před 10 hodinami
Extra rychlé rohlíkové knedlíky
Přidáno před 10 hodinami
Kedlubnovo-celerová omáčka
Přidáno před 12 hodinami
Krůtí kapsa se špenátem
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborák na plech
Wolfova10282 před 3 hodinami
Omáčka s hovězím masem
jayjayka před 3 hodinami
Velikonoční beránek
Mis-ja304 před 4 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
danielle72 před 5 hodinami
Kokosový beránek
Mikinka30 před 6 hodinami
Mazanec od Helenky Růžičkové
Danny668 před 6 hodinami
Dvojbarevné muffiny
Lisa444 před 6 hodinami
Měkké a voňavé vánoční perníčky
Dycky před 7 hodinami
Nádivka velikonoční
Eva1mamina před 7 hodinami
Kynutý meruňkový táč
gabriela.rackova80 před 8 hodinami
Suroviny:
vývar hovězí,
sůl,
česnek sušený,
majoránka,
kmín drcený,
mouka hladká,
mouka špaldová hrubá,
vločky ovesné jemné,
cukr,
droždí
Komentáře (12)