Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Překládané pagáčky se sýrem

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 730 kJ /
3 042 kcal
Bílkoviny100,13 g
Tuky121,57 g
Vláknina16,52 g
Cholesterol 565 mg
Sodík 7,94 g
Sůl19,83 g
Sacharidy378,71 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z trochy vody, pár lžic mouky a všeho droždí (vše vezmeme z odváženého množství surovin) vypracujeme kvásek, který necháme asi 20 minut kynout. Přidáme zbytek surovin a vymísime pružné těsto, které na 30 minut odložíme kynout do lednice – je to příliš krátká doba na to, aby se kynutí nějak zbrzdilo, ale těsto se v chladu zpevní a bude se dobře rozvalovat a skládat. Krok 2: Po 30 minutách těsto vytáhneme, rozválime na obdélník a ten potřeme rozpuštěným sádlem a posypeme třetinou strouhaného sýra. Plát těsta poskládáme podélně na třetiny (vznikne placatý „štrúdl“) a tento pás složíme také na třetiny – úhledný balíček těsta dáme znovu do lednice. Krok 3: Po půlhodině vytáhneme a zopakujeme předchozí postup – opatrně rozválet, potřít, posypat, složit a znovu složit (napříč) – a uložit opět do lednice na posledních 30 minut (těsto tedy kyne 1,5 hodiny celkem). Krok 4: Vykynutý balíček těsta znovu rozválime, potřeme, posypeme a složíme – a pak hned, už bez odpočinku, znovu rozválime, tentokrát na výšku (tloušťku) plátu těsta asi 2-2,5 cm. Ostrým nožem celý povrch plátu lehce nařízneme, místo vedle místa – po uhlopříčce, vytvoříme mřížku. Rozšlehaným bílkem těsto dobře potřeme, posypeme sezamovým semínkem a pagáčky buď nařežeme nožem na čtverečky (jako mám já na fotkách) nebo vykrájíme kulatým vykrajovátkem (pak je třeba počítat s okrojky). Krok 5: Pagáčky uložíme na plech, než se vyhřeje trouba dokynou a můžeme je upéct (230 °C/10-15 minut, 200 °C – dopéct). Pokud se zadaří, je lepší troubu během pečení neotvírat, pagáčky se někdy rády spadnou.

Zveřejněno 29. 1. 2016

Poznámka autorky cathleen

Tento a další recepty na kynuté slané i sladké pečivo najdete u mě na stránkách Pekárnománie www.pekarnomanie.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Překládané pagáčky se sýrem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yxRz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Překládané pagáčky se sýrem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yxRz

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

:-p:yes::yes:

Vypadají skvěle!! :yes:+

:-p:-):yes:

Zas mi děláš chutě, ale to Ty vždycky :-p:yes:

Díky:-8

Hedwika: už jsem potkala recepty, kde dělají těsto na překládané pečivo v pekárně....ale z ní vytáhneš těsto sice krásně nadýchané, zároveň příjemně teplé - to by se máslo nebo sádlo, které do něj potřebuješ zabalit, rozpustilo a vyteklo. Proto ho dělám ručně a kynu ho v lednici.
Ano, náplň můžeš změnit podle sebe;-)

Tak jsem překvapená :-O:-O:-O , těsto se nedělá Domácí pekárně? :-//:-//
Úžasná inspirace, díky!! Při čtení receptu mne napadlo: použít česnekové pesto místo sýru, ale to by nebyly Pagáčky se sýrem :-D:-D

Cathleen, moc hezké sezamky:-p+:yes:

No MŇAM:-!:-p:-p:yes:

Tématické fráze:
recept na pagače najdete zde, překládané kynuté těsto, překládané těsto, recept na překládané těsto, rohlíky překládané máslem, překládané pagáčky, prekladané pagáče recept, kynuté těsto se sýrem překládané, sýrové pagáčky, slane nekynute pagáče, kynute testo prekladane, pagace s balkanskym syrem, kynuté těsto na pagace, předkládané placky se syrem, předkládané kynuté těsto, překládané máslové těsto, prekladane pagáče, pagace skvarkove prekladane, pagáč z kefiru, testo na kynute pagacky

Suroviny:
voda, kefír, máslo, žloutek, sůl, mouka hladká, droždí, sádlo, sýr nastrouhaný, bílek, semínka sezamová

Přidat fotografie receptu