Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Telecí žebírka se zeleninou a houbami

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hemriettas hemriettas

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 372 kJ /
2 240 kcal
Bílkoviny57,29 g
Tuky214,12 g
Vláknina11,22 g
Cholesterol 247 mg
Sodík 1,82 g
Sůl4,30 g
Sacharidy18,82 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žebírka nasolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Do pekáče, ve kterém budeme žebírka péct, dáme rozehřát sádlo, na kterém žebra opečeme. Krok 2: Žebra vyjmeme, osmahneme slaninu, cibuli a česnek a nakonec přidáme zeleninu a předem namočené houby, já použila opěnky. Krok 3: Promícháme, chvilku podusíme, vložíme zpět žebra, zalijeme vývarem a dáme péct do trouby na 160 °C, zhruba dvě hodiny, dokud maso není měkké. Průběžně maso přeléváme výpekem. Podáváme s bramborem.

Zveřejněno 30. 1. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Telecí žebírka se zeleninou a houbami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WX24

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Telecí žebírka se zeleninou a houbami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WX24

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (1)

To bude jistě dobré. Ale na cenu telecích žebírek se radši ptát nebudu :-p:-) Bodík letí...

Tématické fráze:
teleci zebra, teleci zebra recepty, jak péct telecí, recept z telecího žebírka, opeňky recept, telecí žebra recept, jak péct žebírka, recept na teleci zebra

Suroviny:
žebra, sádlo, sůl, pepř, mouka hladká, cibule, česnek, slanina anglická, směs zeleninová mražená, houby sušené, vývar

Přidat fotografie receptu