Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynutá buchta s tvarohem a jablky

Pomalu se blíží podzim a s ním přichází také ruku v ruce čas sklizně jablek, která nejčastěji využíváme do různých moučníků. Kynutá buchta s tvarohem a jablečnou náplní, plnou rozinek a ořechů, vás doslova ohromí svojí skvělou chutí.

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mysulka mysulka

Náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min bez doby kynutí

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Suroviny pro 1 plech

pekáček o rozměru 29x18 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 918 kJ /
4 044 kcal
Bílkoviny93,74 g
Tuky170,48 g
Vláknina29,18 g
Cholesterol 693 mg
Sodík 781 mg
Sůl1,75 g
Sacharidy519,02 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, trochu osladíme a necháme vzejít kvásek. Krok 2: Jablka oloupeme, vykrojíme jádřinec a nastrouháme. Pekáček vymažeme tukem. Krok 3: Do mísy dáme všechny ostatní suroviny, přidáme kvásek a vypracujeme hladké, pružné těsto. Zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout. Krok 4: Tvaroh vymícháme s vejcem, cukrem, citronovou kůrou a pudinkem. Když je hustější tvaroh, můžeme přidat trochu mléka, já měla ve vaničce, takže to nebylo třeba. Krok 5: V kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme jablka, citronovou šťávu, ořechy, rozinky, vanilku a cukr podle chuti. Chvilku dusíme, pak vmícháme pudink a dáme vychladnout. Krok 6: Vykynuté těsto rozdělíme na dvě části, polovinu opatrně vyválíme a přeneseme do máslem vymazaného pekáčku. Krok 7: Potřeme jablečnou náplní, pak tvarohovou a zakryjeme zbylým těstem. Necháme ještě asi 15 minut kynout, potřeme mlékem a dáme do trouby vyhřáté na 170 °C. Krok 8: Pečeme přibližně 40 minut. Po vyndání z trouby hned potřeme máslem a posypeme moučkovým cukrem.

TIP: Jak zpracovat jablka?

Zveřejněno 30. 1. 2016

Poznámka autorky mysulka

Samozřejmě se dá udělat na větším pekáčku, nebude pak tak vysoká. Když budou jablka moc šťavnatá, tak buď trochu vymačkejte, nebo přidejte trochu pudinku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynutá buchta s tvarohem a jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5Xjq

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynutá buchta s tvarohem a jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5Xjq

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Dalo by se těsto udělat i v pekárně na chleba? :)

Dnes se na ni chystam, testo uz kyne <3 tak snad se podari, nicmene bodik leti uz ted :yes:

Naprosto skvělý recept, sice jsem udělala s jiným ovocem, ale těsto skvělé!!

gillan63: Děkuji za vyzkoušení a pochvalu, jsem ráda, že recept nezklamal a že chutnalo ;-):-K

Tak jsem buchtičku dneska udělal a doporučuji všem ! Je to neskutečná dobrůtka. Výborná záležitost. Určitě bude repete. Díky Leni... bodík je tam.:-K:-K

Pochutnala bych si :yes::yes:

:-p:yes::yes:

:-p:yes:

Tématické fráze:
kynuté buchty s tvarohem, kynutá buchta s tvarohem a ovocem, kynutá buchta s tvarohem, kynuté buchty, kynute tvarohové buchty, buchta s jablky, tvarohové buchty kynuté, kynuta tvarohova buchta, tvarohová buchta kynuta, tvarohove kynuté buchty, kynutá buchta, buchta s tvarohem, jablková buchta, kynutá buchta se švestkami a tvarohem, kynuta jablecna buchta, kynutá buchta s tvarohem a švestkami, tvarohová náplň do buchet, jablkova kynuta, jablečná buchta s tvarohem, nejlepší jablková buchta s tvarohem

Suroviny:
mouka polohrubá, mouka hladká, vejce, mléko, cukr vanilkový, droždí čerstvé, sůl, cukr, olej, květ muškátový, tvaroh, vejce, cukr vanilkový, kůra citronová, cukr, pudink vanilkový, mléko, jablko, máslo, šťáva citronová, cukr, cukr vanilkový, ořechy vlašské, rozinky, pudink vanilkový, máslo, cukr moučkový, tuk

Přidat fotografie receptu