Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Játrové rizoto s morkem a pečenou paprikou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

terezicka1 terezicka1

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 3-4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 336 kJ /
1 275 kcal
Bílkoviny108,46 g
Tuky64,78 g
Vláknina8,12 g
Cholesterol 2,68 g
Sodík 476 mg
Sůl1,16 g
Sacharidy31,78 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V kastrolu kde budeme vařit rýži, si rozpálíme trochu oleje a lžičku másla. Přidáme pokrájený morek a rozpustíme. Pak přidáme rýži, osolíme, opepříme a restujeme. Po chvíli podlijeme vývarem a vaříme doměkka. Krok 2: Vedle do kastrolu dáme olej, orestujeme cibuli, pak česnek a pokrájená játra, orestujeme a okořeníme solí, pepřem a ďábelským kořením. Přihodíme větvičku rozmarýnu, bobkový list a nové koření. Podlijeme vínem a dusíme doměkka. Podle potřeby podlijeme vývarem. Krok 3: Troubu si rozpálíme na 220 °C a dáme péct papriku pokapanou olejem. Pečeme do zlatavé barvy. Krok 4: Po uvaření rýže k ní přidáme hotová játra a promícháme. Nakonec zdobíme pokrájenou a slupky zbavenou pečenou papriku.

Zveřejněno 1. 2. 2016

Poznámka autorky terezicka1

Další mé recepty najdete zde:http://www.vareniapeceni.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Játrové rizoto s morkem a pečenou paprikou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QB3M

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Játrové rizoto s morkem a pečenou paprikou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QB3M

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

spagetka:
No, sorry...
Stejně jako mi nenapadlo, že někdo bude byť i jen uvažovat o záměně drůbežich jater hovězími, nenapadlo mi ani, že neznáte tu průpovídku o nerozdílu mezi hodinkami a holinkami;-);-);-)

terezicka1: No, tak som presvedcena, ze je vzdy lepsie krevety pomliet a urobit z toho nejaku pochutku, ako kupovat krevetove polotovary urobene, kto vie z coho. Rovnako ako krabie tycinky, ktore okolo krabov ani neleteli. A mate pravdu, kazdy si vari to, co mu chuti. Takze ja, neviem ci by som odolala a spikovu kost radsej nedala vyvarit do polievky a potom, na chlebiku....:-p:-p:-p

Cecilka: Vyndala jsem normálně špičkou nože a vyřízla.
Pro ostatní, nevím jestli je škoda dát morek takhle do rizota. Každopádně jsem to chtěla vyzkoušet, a jelikož bych to jen tak na pečivu nesnědla, tak aspoň jiná varianta, pro mne. To samé krevety. Nejím krevety a tak je prostě rozemelu a udělám kuličky. Možná pro někoho nesmysl, ale já dělám jídla hlavně přizpůsobené mne, protože jsem sakra vybíravej člověk :-)

casino: sorry, nechtěl byste třeba někdy komentovat normálně, holt vašim rádoby ftipnejm /F je tam schválně, ne z neznalosti pravopisu/ komentářům jeden někdy nerozumí, tak mne poučte, ale srozumitelnou slovní zásobou, jestli ji teda ovládáte ;-);-);-)

spagetka:
Jj, šlo by to...
Podobně jako chodí hodinky a holinky...
;-(

cathleen:;-):-D:yes:

spagetka: ale nechytám...asi vím, jak jsi to myslela. Jen mi to přišlo legrační:-D

cathleen: hele nechytej mě za slovo jo :-D:-D:-D:-D:-D, jasně ;-). U nás se prostě prodávají tahle játra jako drůbeží a na složení si přečtu, že jsou jen kuřecí, no Proč tam nenapíšou rovnou kuřecí? Kachní jsou asi větší než kuřecí, ne? Čistě kachní jsem neviděla, husí jo.

spagetka: Spagi, kachna je také drůbež ;-):-))

Já bych spíš zkusila stejný morek a játra - tedy třeba hovězí a játra, šlo by to? Kachní jsou asi jemnější (nikdy jsem je neměla) nebo by možná šla drůbeží? Zajímavé, já morek zatím dělám jen jako přísadu do polévky.

cecilka: manžel ho takto na chlebu miluje, já to musím jednou ochutnat ;-);-)
Jinak zajímavé:-p:yes:

casino:Aj mne:-((, mam ho radsej uvareny, osoleny a rozotrety na cerstvom chlebiku:-p

cecilka:
Nejdůležitější je správný výběr vhodných kostí už u řezníka... Pak lze morek vytlačit i při pokojové teplotě, ale líp se to dělá, když kosti necháme asi půl hodiny v troubě při 80°C; morek se pak dá snáze vyklepnout.
(a opravdu chcete tady toto uvařit? Toho morku mi přijde líto)

Ako sa da vybrat z kosti morek=kostna dren=spik? Mne sa to, este kym nebola kost uvarena, nepodarilo:-//. Vdaka za odpoved.

Zajímavá kombinace surovin:-pRecept se mi líbí:-K

Tématické fráze:
co se dělá z morku, slozeni morek, morek složení

Suroviny:
játra kachní, rýže, morek, víno červené, cibule, česnek, sůl, pepř, koření ďábelské, rozmarýn, bobkový list, koření nové koření

Přidat fotografie receptu