Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní žampiony plněné hlívou ústřičnou

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

KuchtaPaja

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 787 kJ /
1 861 kcal
Bílkoviny24,45 g
Tuky177,57 g
Vláknina30,20 g
Cholesterol 166 mg
Sodík 3,25 g
Sůl8,00 g
Sacharidy27,38 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve oloupeme a vydlabeme žampiony. Snažíme se je vydlabat co nejvíce, ať se do nich vejde co možná nejvíce náplně. Krok 2: Na drobné kostičky nakrájíme cibuli a slaninu. Slaninu si kupuji již nakrájenou na plátky, drobné kostičky se poté dělají velice snadno. Krok 3: Rozpálíme máslo, přidáme cibuli, kterou chvíli smažíme. Přidáme slaninu a smažíme, dokud se nevypeče tuk a pak přihodíme hlívu a opět chvíli smažíme do změknutí. Následně přidáme rajčatový protlak a špetku chilli dle chuti. Krok 4: Hotovou směsí naplníme žampiony, na plech položíme pečící papír a vše dáme péct do trouby při cca 180 °C na 20 minut (záleží na velikosti žampionů).

Zveřejněno 2. 2. 2016

Poznámka autorky KuchtaPaja

Samozřejmě, jedná se o recept, který lze libovolně obměňovat. S manželem ale máme rádi tuto kombinaci. Dobrou chuť! :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní žampiony plněné hlívou ústřičnou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4Ppg

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní žampiony plněné hlívou ústřičnou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4Ppg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (4)

enynka1: vsak jo, chilli at si tam kazdy da nebo neda dle chuti a jak to ma rad :) prijde mi ale, ze chilli udela takovy smak :-))

KuchtaPaja: díky za odpověď:-K

ivulinka: Já už je tam nedávám, protože by se mi tam nevydaly. Většinou si to ale naplánuji tak, že s žampiony uvařím ještě něco, tak ty vnitřky pak hodím třeba pod maso nebo do polívky. :-)

Mám dotaz: co udělám se zbylými částmi žampionů? Přidám je do náplně z hlíby ústřičné?

Tématické fráze:
žampiony s hlívou ústřičnou, žampiony s hlívou recepty, polévka žampionová s hlívou ústřičnou, restované žampiony a hlívy ústřičné, žampiony s hlívou, recepty hlíva ústřičná a žampiony, restované žampiony nebo hliva ustřična, jak upravit hlívu a žampiony, jak upravit žampiony s hlívou ústřičnou, karbanátky z hlívy ůstřičné a žampionů, žampiony s hlívou ústřičnou zapečené v troubě, žampiony s hlívou ústřičnou recepty, jak pripravit zampiony s hlívou ústřičnou, jak upravit velké žampiony, jak upravit hlívu ůstřičnou a žampion, plněné plátky hlívou

Suroviny:
žampióny, hlíva ústřičná, slanina, cibule, protlak rajčatový, máslo, chilli

Přidat fotografie receptu