Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jidášky sypané mákem

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

akjam

Středně náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby kynutí

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Tradiční velikonoční jidáše se podávají na Zelený čtvrtek a tvarem mají připomínat provaz, na kterém se Jidáš oběsil. Připravíme je z kynutého těsta, smotáme a před pečením potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mákem.

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 454 kJ /
3 455 kcal
Bílkoviny78,57 g
Tuky131,67 g
Vláknina16,68 g
Cholesterol 1,02 g
Sodík 641 mg
Sůl1,53 g
Sacharidy480,48 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z části mléka, trochy cukru a droždí umícháme kvásek a necháme vzejít. Krok 2: Do mouky se solí, citronovou kůrou a cukrem nalijeme kvásek, přidáme žloutky a vlažné rozpuštěné máslo. Zpracujeme těsto, pořádně vymícháme a dáme na hodinu kynout. Krok 3: Poté z těsta vytvoříme šišku, kterou rozkrájíme na stejné dílky, ze kterých vyválíme silnější válečky. Krok 4: Tyto válečky přeložíme a zakroutíme. Necháme chvíli nakynout, pak potřeme rozkvedlaným vajíčkem a posypeme mákem. Krok 5: Pečeme dozlatova.

TIP: Velikonoční symboly v naší kuchyni

Zveřejněno 2. 2. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jidášky sypané mákem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/64rL

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jidášky sypané mákem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/64rL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Margita Jančeková 6. 2. 2016 22:07
Tak, milé dámy a páni.. práve pred pár minútami som ich dokončila a už aj ochutnala.. sú výýýýborné. Chcela som ich mať k nedeľňajším raňajkám, ale, hoci je už 21 hod..... neodolala som. Urobila som ich trocha väčšie..vyšlo mi z nich teda 8 väčších kúskov, než sú na obrázku. Vošli sa mi akurát na 1 plech, bežného typu. Ale, nabudúce urobím dvojnásobnú dávku a dám si ich aj do mrazničky, aby som nemusela tak často piecť. Teda.. na záver.. ODPORÚČAM a prajem dobrú chuť. Za recept AKJAM veľmi pekne ďakujem. Gita. :-K:-K:-))

Pěkné, jako malované:-p+:yes:

Moooc hezké!!:yes:

Jsou podobné mým loupáčkům, máš je pěkné, bodík:yes:

Tématické fráze:
jahodové řezy, kynuté bochanky sypané mákem, moucnik s jahodami a kokosem, kynuté buchty sypané mákem, buchty sypané mákem, bochanki sipane makem

Suroviny:
mouka polohrubá, sůl, cukr, kůra citronová, droždí, mléko, žloutek, máslo, vejce, mák

Přidat fotografie receptu