Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nafoukané trubičky

Chtěli byste si upéct kremrole jako z cukrárny? S námi je budete mít ještě lepší. Základem je listové těsto, se kterým je sice více práce, ale bohatě se odmění nadýchaností. Trubičky po upečení stačí naplnit bílkovým sněhem a pocukrovat.

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

akjam

Náročný

Doba přípravy 165 min Doba přípravy: 150 min Doba tepelné úpravy: 15 min

165 min (150 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 30 kusů

30kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 918 kJ /
4 761 kcal
Bílkoviny69,16 g
Tuky224,85 g
Vláknina10,50 g
Cholesterol 1,06 g
Sodík 430 mg
Sůl0,86 g
Sacharidy609,81 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Tukové těsto: Do másla zapracujeme 100 g mouky, utvoříme čtverec a dáme vychladit. Krok 2: Zbylou mouku, žloutky, vodu a ocet zpracujeme v nelepivé těsto, které necháme pod nahřátou miskou odpočinout. Krok 3: Pak z něho vyválíme plát, do kterého vložíme tukové těsto a 3x přeložíme, rozválíme, dáme vychladit a ještě 2x opakujeme. Krok 4: Z vychlazeného těsta nakrájíme proužky, které namotáme na pomaštěné trubičky. Plech vyložíme pečicím papírem. Krok 5: Trubičky vložíme na plech a pečeme je v troubě na 250 °C dozlatova. Krok 6: Sníh vyšleháme nad párou, jakmile sníh začne houstnout, přimícháváme postupě cukr. Krok 7: Upečené trubičky naplníme sněhem. Hotové, vychladlé trubičky pocukrujeme.

TIP: Listové těsto - tipy a triky

Zveřejněno 2. 2. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nafoukané trubičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/72N8

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nafoukané trubičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/72N8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (30)

danka77: Jak dopadly trubičky .?Já hledám recept na křehké kremrole mám spoustu ale to co chi nemůžu najít.Děkuji:-):-)

Právě mám zadělané těsto už jen jedno vyválení a budu péct trubičky. S těstem č.2 jsem se dost natrápila. Nevím zda to bylo moukou nebo rukama :) ale musela jsem přidat 2 žloutky, aby to těsto aspoň nějak drželo tvar. Ale každopádně tip dát těsto pod nahřátou misku je parádní. Krásně se těsto spojilo. Dnes budu péct tak jsem zvědavá, ale snad už to půjde dobře :)

Jak dlouho pečete a na kolik stup. Děkuji

marie23:
:-K Zhluboka jsem se zamyslel co napsat, protože na velikosti záleží...
Má odpověď je 20 až 40 ks
Až posléze jsem si všiml číslovky vlevo nahoře pod názvem receptu...
No, takže jsem se skoro trefil, že :-)

Zobrazit 3 starší odpovědi

Opravdu se vám dobře dělají? obvykle mě sjedou z trubiček, proto chci 100% recept!

akjam:
No, a co tak kdybyste podstatné věci které zmiňujete nižejc v komentářích doplnila do recepisu, he;-)

jirka:do tukového těsta dávám 250 g másla,ale do 2.těsta sůl nedávám.

1.TĚSTO
Do celého másla dávám 100g hladké mouky a to je tukové těsto (msálo bývá 200 nebo 250 g ??? NENÍ v receptu uvedena gramáž másla, MŮŽETE TOTO MNOŽSTVÍ UPŘESNIT)

2.TĚSTO
zbylých 250g hladké mouky
1 lžíce octu
trocha vody
2 žloutky
schází uvést množství soli :-) Já bych dal bych 1/4 KL soli

akjam: :-( Nadia22 se NEptala na množství mouky, ale M Á S L A :-! Takže jsi jí asi nepomohla.:no:

Nadia22: máslo obvykle bývá 250 g, nebo i 200 g.;-)

Nadia22:V tomto receptu se lístkové těsto skládá ze dvou částí:z tukového těsta a z vodánku.Do másla dávám 100g mouky a to je tukové těsto a pak připravím vodánek,tam přijde 250g mouky a ostatní suroviny,jak je uvedeno v receptu.

Kolik gramu, nebo deka ma 1 maslo? Dekuji predem.

casino, Peppa Špatně jsem se vyjádřila. diskutovali jsme o přípravě těsta a proto jsem napsala, že v Podobných receptech (teď již odstraněných) je zpracování (nikoliv těsto) podobné spíš lineckému. A doufám, že sem někdo brzy zadá i recept na správné zpracování listového těsta, když se k tomu tento autor nemá.

:-S Proč "Nafoukané trubičky", když jsou to klasické kremrole? Pod tímto názvem by asi nikdo kremrole nehledal, a tak je škoda, že recept zapadne. :-(

Peppa:Toto je pravé listové cesto...

Trubičky máš přímo výstavní:-O určitě moc dobré. Chtělo by asi do postupu upravit - rozšířit překládání. To je také hodně důležité a komentáře se třeba moc nečtou.
Moc se Ti povedly:-p+:yes:

Ja toto testo znam jako octove. Opravdu se velmi podoba listkovemu testu a nikoli lineckemu!
Ve Slezku Jim rikame kremrole.
A ze mas ty kremrole jako ze zurnalu!:-8:yes:+bodik

Do vyváleného obdélníku těsta vložíte tukový čtverec k jedné straně a druhou polovinou přikryjete,rozválíte,poskládáte,rozválíte,poskládáte,vychladíte atd....

Hella:
Aby nedošlo k nedorozumění, to "Listové" těsto snadno a rychle jsem do podobných neuložil:-)
No, to s tím lineckým, jak píšete, to ale nemyslíte vážně, že ne?:-O
***
BTW, přípravu listové klasiky jsem tu nenašel, dokonce ani jako máslové těsto:-8

Krásná fotka. Já vidím hlavní problém v chybných surovinách. Sníh by se těžko udělal z celých vajec. Prosím, oprav alespoň to. Pokud nechceš doplnit postup, což je škoda, lze ho nalézt v jiných receptech. Bohužel ne v těch, které jsou tu přidané jako Podobné, ty mají blíže k lineckému, než lístkovému těstu.

:yes::yes:

akjam:myslím, že dotazy sa týkajú hlavne, ako tukové cesto dostať do múčneho, skladanie a pod. Fotky a popis by veľmi pomohli. Vďaka.

Na postupu není nic složitého,jen je potřeba použít kvalitní suroviny,mít předehřátou troubu,pustit foukání a úspěch je zaručen.

Kremrole jsou krásné;-):yes:,ale též bych uvítala podrobnější popis;-)

:yes: krásné

Kdysi jsem si toto těsto dělala doma, teď, přiznávám, ho kupuji:-8. Pěkná fotka :yes::yes::yes:

"Pak z něho vyválíme plát, do kterého vložíme tukové těsto a 3x přeložíme, dáme vychladit a ještě 2x opakujeme."
akjam:
No, kdo ještě nedělal listové, tak podle tohoto postupu ho neudělá a neudělá...
...a když udělá, tak toho moc nenalistuje ani nenafouká;-)

bílky s cukram šlehám v páře tak dlouho,až se krupičky cukru rozpustí a sníh je dostatečně tuhý.

Moc chválím, poctivé listové těsto, jak má být :yes::yes: Vzhledem k složitějšímu postupu by asi bylo vhodné, aby byl podrobnější, včetně toho, jak vaříš sníh ;-):-K

Tématické fráze:
trubicky recept, listové trubičky recept, domácí těsto na trubičky, trubičky, listove trubičky, recept na trubičky, jak se dělají trubičky, recept na listové trubičky, těsto na trubičky, trubičky lístkové se sněhem, domácí trubičky, recept na domácí trubičky, trubičky z lístkového těsta, listové těsto na trubičky, recept listove trubicky, dobre listkove testo na trubicky, nafoukane kremrole, domácí trubičky recept, recepty na trubičky, trubicky z masla

Suroviny:
mouka hladká, máslo, ocet, voda, žloutek, bílek, cukr krupice, cukr vanilkový

Přidat fotografie receptu