Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vánočka z bílé klobásy

Pokud máte v rodině milovníka masa, jistě mu uděláte radost touto originální vánočkou z vinné klobásy. Stačí ji zaplést do tvaru vánočky a upéct v troubě do zlatova. Příprava je snadná a rychlá, své strávníky zaručeně pobavíte a navíc si i pochutnají.

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hosta hosta

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 783 kJ /
1 143 kcal
Bílkoviny98,87 g
Tuky71,56 g
Vláknina2,16 g
Cholesterol 490 mg
Sodík 6,12 g
Sůl14,25 g
Sacharidy25,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z bílé klobásy upleteme vánočku a přendáme na vymazaný pekáček. Rozpůlíme žampiony a poklademe řezem dolů. Krok 2: Česnek rozetřeme a spolu s harissou rozmícháme v oleji. Potřeme vinnou klobásu i žampiony. Lehce podlijeme vodou. Krok 3: Vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 25 minut dozlatova.

TIP: Oblíbené recepty s vinnou klobásou

Zveřejněno 4. 2. 2016

Poznámka autorky hosta

Dávám sem jako inspiraci k tomu, že bílá klobása nemusí být jen stočená do šneků nebo zapečená ve vajíčkách.

Vhodnou přílohou je zelenina dušená na másle, kořeněná tymiánem, rozmarýnem, česnekem a lžící Tamari.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vánočka z bílé klobásy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jN7B

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vánočka z bílé klobásy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jN7B

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (32)

Zkusím, kupuji na Vánoce více klobásy a dávám zmrazit "šneky" na pozdější grilování - nyní dám zmrazit "vánočku" na upečení<3

co je harissy neznám ;-(
a tamari;-(

hosta: nevadi přesto děku:yes:ji

Zobrazit starší odpověď

Je to super a výborné :yes::yes::yes::yes::yes::-):-D:-p

:-)):-D:yes::yes:

Paul Sulc: No - proti gustu.... pokud by vytékala šťáva, není asi dopečené:-))

Uriznu ''platek'' a uz vidim, jak ze vsech pramenu vyteka stava/ Takto bych bajecnou vinnou klobasu nerujnoval, tak potrhly nejsem.To, ze je do spiraly, ma svuj vyznam.

isindy::-)):-)):-))

magdalenka: a to si představ, že ji vaření dost nebavilo, ještě před pár lety prohlašovala: vařím jen proto, že musím... a nechápala, co na té kuchyni mám :-O jooo, důchod dělá s člověkem divy :-D:-D

jééé... to se mi moc líbí... už se těším, až koupím vinnou klobásu a otestuju pletení :-)

hosta: Jitka, ty netrénuj žiadne klobásy ani ruky, ty sa pekne vráť ku quinoe, fenyklu a semienkam, dobre ? Nech mám tu pekné jedlé recepty. :-D;-)

jirholu: máš ji báječnou - já se taky snažila ze šesti, šlo mi to tak do poloviny, pak už jsem to motala jak to šlo, víc jsem měla zapletené ruce. Budu trénovat na tkaničkách od bot:-D Já ty konce upíchávala párátky:-D

"Vánočku" jsem dnes dělala ze 6 pramenů najednou ... nedávala jsem žampiony, povrch jsem potřela olejem smíchaným s grilovacím kořením a česnekem. Konce jsem svázala potravinářským provázkem. Přidávám foto ;-):yes::yes:

Krásný nápad, ale jak jsi upevnila konce "vánočky":-?špejle, nebo provázek :yes:

Je vidno, tvoja dcéra (ktorú trochu poznáme), po kom zdedila kreativitu! Krása!:yes:

Blanka Dostalova: to je taková ostrá papriová pasta - u nás ji dělá třeba Hamé, jinak spousta zahr.výrobců - zkus zagooglit;-). Ale není podmínkou, tu klobásu můžeš namazat tím, co tě napadne nebo co ti chutná:-)

Prosím,nejsem v obraze:-(co je ta harissa?Určitě zkusím...:yes::yes:

Prima nápad.:-))

Pěkné, jen u nás bych to musela sníst sama, nikdo jiný neuzenou klobásu nemá rád :-(

Marri:já se akorát bojím toho pletení,to nevím zda to zvládnu:-8:-8

Jitko,:-O senzační nápad, parádní:-p+:yes:

Nooo, tak tady se chytám, tohle rozhodně zkusím, moc moc se mi líbí :-K

To je super nápad;-):yes::yes:vypadá to úžasně:-*;-):yes:to si ukládám,čas od času kupujeme klobásku a tak toto je nápad na změnu:-p:-p:yes:+

Perfektní nápad! ;-)

Super nápad:yes::yes:

To je zase krása;-):-)):yes:+

Tato vánočka se mně moc líbí :-p:-D:-D

Tento recept je přímo aktuální;-), venku padá snížek bílý a k tomu tato vánočka, tudíž + 4 :-p:-K:yes:

jarda Kadic: ty jsi milý:-8

Teda,tenhle nápad by zasloužil ne jeden,ale deset bodů:yes::yes::yes:

hezky jsi pletla :yes::yes:

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze:
bílá klobása recept, bílá klobása, bílé klobásy, recept na bile klobasy, bila klobasa recepty, nejlepší bílé klobasy, bílé klobásy na zelenině, vánočka z vinné klobásy, zapečená bílá klobása, bílá klobása v receptech, recepty z bílé klobásy, bílé klobásy recept, vánočka z vinné na klobásy, bílé klobásky recept, bílé klobásy recepty, bílá vinná klobása recepty, báječná vánočka, bílá klobísa, bila klobasa -uprava, jak se děla bila klobasa

Suroviny:
klobása, žampióny, olej, harissa, česnek

Přidat fotografie receptu