Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře se žampiony a rajčaty na bílém víně

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Angel 666 Angel 666

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 414 kJ /
816 kcal
Bílkoviny14,48 g
Tuky38,36 g
Vláknina35,52 g
Cholesterol 98 mg
Sodík 78 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy49,99 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuře vykostíme, ale kůži necháme na mase. Křidýlka a kosti můžeme použít na vývar :o). Krok 2: Vykostěné maso nakrájíme na větší kousky, které opečeme z obou stran na rozehřátém ghí. Krok 3: Když se maso zatáhne a kůže trochu zezlátne, přihodíme ke kuřeti nasekanou cibuli, česnek, osolíme, opepříme a posypeme oreganem. Krok 4: Vše osmahneme a zalijeme vínem. Přikryté chvíli podusíme, pak přidáme plátky žampionů a přepůlená rajčátka. Krok 5: Vše necháme dusit, až je víno téměř vyvařené a maso i houby jsou měkké. Pak vmícháme nasekanou petrželku a vypneme. Krok 6: Podáváme s opečenými brambory, vhodná je i bramborová kaše.

Zveřejněno 4. 2. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře se žampiony a rajčaty na bílém víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qmwk

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře se žampiony a rajčaty na bílém víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qmwk

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
kuře na zampionech, kuře se žampiony, kuře na víně se se žampiony, kuře s rajčaty a se žampiony, kuře na žampionech a rajčatech, kuřecí se žampiony a rajčaty, kotlety na žampionech a rajčaty, kuře na žampionech a bílém víně, kuře na žampionech a víně, kure na vine s olivami a žampiony, kuře se žampiony a na víně, kuře se žampiony a rajčaty, kuře na víně se žampiony, bílé žampony-recepty

Suroviny:
kuře, cibule, česnek, žampióny, rajče cherry, sůl, pepř, koření oregáno, petrželka, víno bílé suché, ghee

Přidat fotografie receptu