Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kološvarské zelí po mém

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

amarcha amarcha

Středně náročný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 75 min

75 min (75 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-8

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 675 kJ /
3 985 kcal
Bílkoviny145,50 g
Tuky190,97 g
Vláknina14,95 g
Cholesterol 516 mg
Sodík 3,13 g
Sůl7,84 g
Sacharidy414,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme na jemno a česnek prolisujeme do misky. Obojí orestujeme na trošce oleje. Krok 2: Přidáme mleté maso, které okořeníme tymiánem, bazalkou, pepřem, solí a necháme ho orestovat. Krok 3: Až už maso není nikde růžové, posypeme paprikou, promícháme a zalijeme protlakem. Necháme pár minut provařit a dochutíme solí a cukrem. Krok 4: Mezitím v hrnci na trošce oleje orestujeme slaninu nakrájenou na drobné kostky. Krok 5: Přidáme k ní kysané zelí zbavené vody a dusíme do poloměkka. Při konci přidáme zakysanou smetanu. Krok 6: Rýži uvaříme v osolené vodě doměkka. Krok 7: Poté si vezmeme velký pekáč nebo zapékací mísu a všechny suroviny v ní smícháme. Krok 8: Pečeme na 220 °C asi 30-45 minut. Při pečení zakryjeme víkem nebo alobalem, před dopečením ho sundáme a posypeme nastrouhaným sýrem.

Zveřejněno 6. 2. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kološvarské zelí po mém

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/708O

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kološvarské zelí po mém

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/708O

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Jarda z Bohů: Máte pravdu, tiež to poznám :-)

Jarda z Bohů 8. 4. 2016 12:10
Tak vážení, kološvárské zelí jsem v šedesátých letech vozil jako plechovou konzervu na čundry.
Bylo to vydatné jídlo zhruba za 4,50,- . Akorát v té době tam nebyla rýže.

newparanet 8. 4. 2016 11:56
Pravda, každý trochu odlišně. Já vrstvím do vymazané zapékací misky dušenou rýži, směs vepřové a uzené výpečky a kysané zelí. To samé ještě jednou a zalít šlehačkou a péct asi hodinu. Bez kečupu. :yes::yes:

:yes: Koložvárské zelí mám moc ráda, recept používám trošku jiný ale vidím že i tohle bude moc dobré, zkusím příště s tím rajským protlakem který jsem dosud nedávala.

Tématické fráze:
kološvárské zelí s rýží, kološvárské zelí s bramborem, kolosvarske zeli, kolosvarske zeli recept, recept na kološvarské zelí, kološvárské zelí s bramborem a s mletým masem, kolosvarske zeli po mem, recepty ze zelí, kološvárské zelí videorecept, kološvarské plněné zelím, kološvárské zelí s mletým masem, recepty kološvárské zelí, kološvárský hrnec, kološvárské zelí s hovezim masem, kološvárské zelí podle po, top recepty kološvarské zelí, kološvárské zelí - recept, kolosvaske, videorecept na kovošvarské zelí, koložvárské zelí s bramborem

Suroviny:
maso mleté mix, slanina anglická, zelí kysané, sůl, pepř mletý, paprika sušená sladká, smetana zakysaná, rýže kulatozrnná, olej, cibule, česnek, tymián, bazalka čerstvá, cukr moučkový, protlak, sýr tvrdý

Přidat fotografie receptu