Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kořeněná sekaná s chia semínky pečená ve formě

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Danca Danca

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 537 kJ /
2 758 kcal
Bílkoviny225,82 g
Tuky152,15 g
Vláknina24,66 g
Cholesterol 720 mg
Sodík 3,11 g
Sůl7,77 g
Sacharidy110,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Chia semínka dáme do hrnečku a zalijeme vodou tak, aby byla ponořená. Necháme nabobtnat. Krok 2: Cibuli nakrájíme na jemno a na oleji necháme zesklovatět. Krok 3: Strouhanku nasypeme do větší mísy, zalijeme mlékem a necháme vsáknout. Poté přidáme mleté maso, orestovanou cibuli, rozetřený česnek, nabobtnalá semínka, worchester a všechno koření. Krok 4: Důkladně propracujeme buď rukama nebo hnětacími metlami. Nakonec přidáme na drobné kostičky nakrájenou slaninu. Krok 5: Formu na biskupský chlebíček mírně vytřeme olejem a urovnáme do ní masovou směs. Krok 6: Pečeme na 150 °C cca 45 minut, poté vyzkoušíme špejlí, zda je sekaná dostatečně propečená. Krok 7: Šťávu z upečené sekané opatrně slijeme do kastrůlku, sekanou vyjmeme z formy a buď ihned krájíme a servírujeme, nebo necháme vychladnout.

Zveřejněno 13. 2. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kořeněná sekaná s chia semínky pečená ve formě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ym6Y

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kořeněná sekaná s chia semínky pečená ve formě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ym6Y

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Tématické fráze:
masova sekana korenena, sekaná pečená ve formě, sekaná ve formě, korenena sekaná, sekaná s worchester

Suroviny:
maso mleté mix, cibule, olej, semínka chia, strouhanka, mléko, česnek, omáčka worcesterová, paprika sušená sladká, chilli paprika čerstvá, pepř, koření oregáno, sůl, slanina

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu