Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jihočeské vegetariánské dietní zelňáky (zelné placky)

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

StandaCB

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-6 ks

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 970 kJ /
1 188 kcal
Bílkoviny38,00 g
Tuky4,00 g
Vláknina22,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,01 g
Sůl10,00 g
Sacharidy239,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kysané zelí řádně vymačkáme. Krok 2: Vymačkané zelí, pokud je to nutné, pokrájíme na drobno. Smícháme s ostatními surovinami a vzniklé těsto dobře prohněteme. Krok 3: Na pomoučněném válu postupně vyválíme asi 3-5 mm silné placky. Z tohoto množství jich bude 4-6 kusů. Krok 4: Tyto vegetariánské zelňáky pečeme pomalu nasucho z obou stran na sporáku, nejlépe na přírodní litině (pánev, tál) při nižší až střední hodnotě tepelného zdroje (z každé strany cca 20 minut).

Zveřejněno 14. 2. 2016

Poznámka autora StandaCB

Jihočeské vegetariánské zelňáky chutnají nejvíce odležené a to alespoň 8 hodin. Proto je připravujeme nejlépe večer a druhý den jsou znamenité, s černým čajem vynikající. Je to zdravotně dietní jídlo.

Aktualizace 28.10.2019: vyzkoušeny zelňáky s bio olivovým olejem (a bio špaldovou polohrubou moukou) a funguje to.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jihočeské vegetariánské dietní zelňáky (zelné placky)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yy8R

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jihočeské vegetariánské dietní zelňáky (zelné placky)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yy8R

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (6)

StandaCB:
No, tuk nutně nemusí být olej, ale olej je tuk;-)

Když se tím člověk necpe, tak trocha palmového tuku neškodí, to je tak se všemi tuky... Všeho s mírou ;-)

Jana Remkova: no, olej není tuk. Navíc si to nějak nedovedu představit. :-p
Jinak palmový olej je bohužel ve všech margarínech, tady na výběr asi nic není: http://www.lidicky.cz/clanky/test-tuky-na-peceni

StandaCB: třeba olivový olej??;-)

klokan: Dobrý den, můžete prosím nějaký konkrétní, dobrý a vyzkoušený doporučit?

Jen malá poznamka, možná by byl lepší nějaký jinčí tuk, přeci jenom, když zdravě a dietne, tak bez palmového oleje (který je v Here, Stelle....)

Tématické fráze:
zelnaky ze spaldove mouky, spaldove zelnaky, zelné placky, zelňáky vegan, fit zelnaky, vgetarianske dieta recepty, zelné placky ze špaldové mouky, zelnaky z hery, zelne placky bez mouky, zelňák ze špaldové mouky, vegan zelnaky, zelné placky pro vegany, zelnaky fit, zelnaky bez mouky, zelňáky ze špaldové mouky recept, nejlepsi recept na zelne placky, zelňáky ze špaldové mouky, zelne placky vegan, jihočeské zelňáky ze špaldové mouky, lehké zelnáky

Suroviny:
zelí kysané, mouka polohrubá, sůl, pepř mletý, kmín mletý

Přidat fotografie receptu