Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brambory se zelím a slaninou pečené v sáčku

Hodnocení receptu je 5,0 (34×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min

50 min (50 min příprava)

Suroviny

Porce: 3 - 4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 719 kJ /
650 kcal
Bílkoviny20,98 g
Tuky1,77 g
Vláknina30,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,04 g
Sůl10,00 g
Sacharidy123,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omyté brambory i se slupkou nakrájíme na čtvrtky, cibuli na osminky, slaninu na kostky. Krok 2: Zelí pokud je dlouhé překrájíme a lehce vymačkáme. Krok 3: Brambory, osolíme, okořeníme a dáme se zelím, slaninou a cibulí do sáčku. Krok 4: Přidáme změklé sádlo a pořádně promícháme. Krok 5: Sáček uzavřeme a nahoře uděláme 5-6 dírek. Krok 6: Položíme na pekáč a pečeme ve vyhřáté troubě při 180-190 °C 45-50 minut. Krok 7: Asi deset minut před koncem sáček nahoře nařízneme (pozor na páru) a dopečeme do křupava.

Zveřejněno 15. 2. 2016

Poznámka autorky mika59

Sádlo si určete podle slaniny, já jsem měla hodně libovou, tak jsem dala plnou lžíci. Je to v celku rychlé jídlo bez nádobí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brambory se zelím a slaninou pečené v sáčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Jxqy

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brambory se zelím a slaninou pečené v sáčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Jxqy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

:yes:Musím vyzkoušet, moc se mi to líbí.:-K

Dneska som opet robila tuto dobrotu.Je to dobre,rychle,a mne to velmi chuti.Len skoda,ze manzel taketo nechce jest.On mal jaternicku+ krvavnicku s kyslou kapustou a chlebik.

popoluska340: ;-):-K Díky:-Ki za pěknou fotku;-)

Výborné :yes:

Svetlana: Je třeba to vyzkoušet, jídlo zůstane šťavnaté, hlavně maso a nemusí se podlévat. A konečně, sáček vyhodíte a pekáč se nemusí umývat. Je to bez nádobí. Takhle se už peklo před třiceti lety.

...možná se zeptám hloupě, ale jaký je rozdíl mezi brambory pečenými v sáčku a brambory pečenými v pekáčku v troubě?...

Rychlé, jednoduché a chutné jídlo:yes:;-)

Taketo receptiky milujem,sacok mam doma,este som v nom nepiekla,zajtra ukuchtim.:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

Jo, sáček na pečení je fajn, akorát v něm nedělám dírky

:-p V sáčku občas dělávám, přidat zelí mě ještě nenapadlo:yes::-K

Mňam, všechno co mám ráda v jednom :-), určitě vyzkouším :-K

Andrejko děkuji za záskok :-K

Lump01:Ano, prodávají se pečící sáčky různých velikostí ;-)

Zajímavé,asi se zeptám hloupě,jaký sáček?Je nějaký na pečení?Děkuji za odpověď.

brambory se zelím,se zelím kyselým...,to si zítra dáme a přidáme tam salám

Dobrý nápad:yes:

Tématické fráze:
pečené brambory se zelím, brambory se zelím, brambory se zelím a slaninou, brambory pečené v sacku, bramboráky se zelím pečené v troubě, brambory pečené se zelim, pečené brambory se zelím a slaninou, sáček na brambory, ppecene brambory se zelím, sáčky na pečení recept brambory, pečené brambory v troubě se zelím, pečený bramborák se zelí, pečené brambory ze zelím, bramborák pečený v troubě se zelím, brambory se slaninou a zelim, smažené brambory zeli, pečené bramboráky se zelím, pecene brambory se zelim slaninou, recept pečené zelí se slaninou, zelí na se slaninou

Suroviny:
brambory, zelí kysané, slanina anglická, cibule, sádlo, kmín celý, sůl, pepř, koření oregáno, paprika sušená sladká,

Přidat fotografie receptu